Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už se z toho vážně pos..u. Koho volit?

Hoří stohy, oběšenci vlají na kandelábrech. Na Vltavě se pohupuje fuck. Volby v ČR jdou do finále.

Mé Alter Ego se mnou vedlo debatu. Koho? Ptá se. A já na to že mě se líbí tolik slibů, že bych nejraději volil všechny. No všechny zase ne, rychle opravuji. Ti co si tam připsali to M, ty ne.  Tak jo říká mé druhé já. Vezměme to letem světem. Sliby a přání představitelů stran a hnutí. Začínáme tou co teda já ne.

KSČM – změnila se velmi podstatně od let padesátých 20.století. V čem? Přidala si do názvu „M“. Jinak posuďte sami : Vojtěch Filip 3.10.2013 – Chat s osobností (Novinky.cz) – otázka „Souhlasíte s výroky paní poslankyně Semelové ohledně vítězného února, Milady Horákové atd.??

Odpověď: Každý má právo na svůj názor a nebyli bychom demokraté, pokud bychom je zakazovali vyjadřovat.

No to je teda pecka. Ti jsou vážně úplně, ale od základu, jiní. Jděte do pr…e. To je změna? Tak NEEEE. Ty volit nebudu.

KDU-ČSL – ti tu byli vlastně ještě dříve – od roku 1919. V dnešní době – dali si pauzu. To, se zdá, jim pomohlo se najít. Předvolební agitace, myslím, nikoho neuráží. Jsou to věcná témata, která, pokud by se naplnila, byl by ráj v naší zemi. Jen aby ve vysoké politice nezobli ze stromu poznání.(Jako většina kdysi možná i slušných politiků.) To bychom pak z ráje byli vyhnáni. Ten příběh je dosti znám. Slibuji například · „ Posílíme prostředky na garance úvěrů českým podnikům.“   No neumím si to představit. Ale zní to hezky. Raději NEEEE.

ČSSD – od doby vedení této strany panem Jiřím Horákem(1989), který měl nesporné kvality a zkušenosti z emigrace, neměla tato strana se světovou Sociální Demokracií mnoho společného. Krom názvosloví. Přesto slibují hezké zítřky. Jen rétorika odpovědí je jaksi mimo. Na otázku mířenou panu Sobotkovi, nedostalo se tazateli odpovědi. Místo toho jen kecy, kecy a kecy. Inu vystudovaný politik.

Otázka z VIP chatu : Dobrý den pane předsedo. V čem je Vaše strana jiná než byla za časů vládnutí .Pan Gross, Špidla, Paroubek během nichž kvetla korupce?

Odpověď: Dobrý den, ČSSD je výrazně hodnotově a programově orientovaná strana a její existence není dlouhodobě závislá na nějakém jednotlivci, i když je třeba předsedou strany či premiérem.

To hovoří jasně. No že mě to dřív nenapadlo. Je to sice nejasné, ale Sobotka řekl vše co ví.Ví kulový. Tak říkám já i moje Alter Ego NEEEE.

ODS-to je jiná. Ti se sami vyhodnotili jako jediná pravicová strana v ČR. Přiznávají skromně že vše co se jim podařilo, udělali dobře až skvěle. Na otázku na VIP chatu odpověděla paní Němcová zcela srozumitelně, věcně. Vážená paní Němcová, rád bych se Vás zeptal, jaké jsou Vaše volební priority?

Odpověď: Chceme se zaměřit jednak na tradiční témata ODS jako jsou například zdravé veřejné finance, podpora podnikání.

Dobrý den, rád bych se zeptal, jakým způsobem chcete zabránit zneužívání sociálních dávek? Jste pro adresné, případně podmíněné vyplácení?

Odpověď: ODS vždy mluvila o adresném systému výplaty sociálních dávek. Dávky se nemohou vyplatit více než práce.

Tady se musím na chvíli zastavit. ODS vznikla v roce 1991. Od roku 1992 jsou vládní stranou. Od roku 1996 je vrcholnou političkou i nynější leader, jediný správný kandidát na premiéra, paní Němcová. Pak je asi něco špatně anebo sů úplně blbej. Žiju ve stejném státě jako tato ODS? Možná mají ještě nějaký svůj stát, svoji zemi kde jim to opravdu funguje. Proč nás tam nevezmou? Jsou to chrti. Nevolím. (Volil jsem 23 let). Dík NEEEE.

Úsvit Tomia Okamury. Strana která to myslí tak nějak opravdu dobře. Vezměte třeba jejich program. Je podobný jiným, ale je jak bych řekl malounko lepší. Oni třeba chtějí (pro Hanáky – oni chcou) prosadit taků volovinu jako že budoucnost bez dluhů? A navíc chcou právo a spravedlnost. Tož z toho běhá mráz po zádoch aj nižej. To by bolo něco. Jsem v euforii. Alter Ego křičí, „To je utopie.“ Je. Krásná ale utopie. Mám rád zemi vycházejícího slunce. Vážím si pana Tomia Okamury. Ale je to utopie. NEEEE.

TOP 09 a jejich šedá eminence Kalousek. Čistý abych tak řekl jak lilium. A tak hlásá „Nikdo z nás z TOP 09 nešel do politiky proto, aby uzavřel koaliční spolupráci s bývalým agentem Státní bezpečnosti. Takovým krokem bychom se vysmáli sedmnáctému listopadu. To bychom rovnou mohli říct: Cvičení skončilo, soudruzi, vraťte se na svá místa.“ Tolik slovo svazáckého funkcionáře.

Už, už váhám že jim to dám. Ale pak se dočtu na netu  -

1. V roce 1994 uzavřel Kalousek smlouvu s firmou Anex-Cirus Jiřího Andrlíka na dodávku 2310 kusů padáků pro českou armádu. Jak se později během soudního řízení zjistilo, firma nebyla v době uzavření smlouvy ještě ani zapsána v obchodním rejstříku. Zkrátka to nestihla, zakázka byla přidělena bleskově. S padáky neměla Anex-Cirus samozřejmě žádné zkušenosti, její padáky byly nekvalitní a při pokusných seskocích zahynuli nevinní vojáci.

2. Samostatný článek by zasloužila kapitola "modernizace tanku T-72", která spolkla celkem neuvěřitelných 19 miliard korun!

3. Kalouskovi zlomila jako náměstkovi vaz vládní krize v roce 1997 a take vyvrcholení aféry s firmou Zeman&Zeman, která získala zakázku na dodávku potravin armádě v hodnotě miliard korun. Výběrové řízení samozřejmě obešli.

4. V září 2002 je v Solenicích u Orlické přehrady zastřelen Kalouskův švagr Lubomír Kašák spolu se svým společníkem Zdeňkem Němcem. Vše se odehrává v době, kdy policie začíná intenzivně vyšetřovat desetimilionové zakázky jejich firmy IDOS od příbramské radnice, které šéfuje Kalouskův přítel a lidovecký kolega Josef Vacek. Úzká spojka z IDOSu vede i k příbramskému "donovi" Jaroslavu Starkovi. Smrt majitelů IDOSu je uzavřena jako vražda a sebevražda s mrtvým pachatelem.

Nevyznám se v tom. Připadá mi to jako nebetyčný bordel pod taktovkou Kalouska? Pod taktovkou tak čistého politika? Alter Ego říká NEEEE!

Co mě zbývá? Zelení. Raduji se.  Mám rád přírodu. Mé druhé já však šeptá. Pozor Liška je Liška podšitá. Repuje že by chtěl kuřátka pustit z Babišovejch klecí. Ale co dělá liška když potká kuřátko. No fuj! Křičím na své druhé já. Snad nemyslíš že by je sežral? Nejen to. Odpovídá. Tak tuhle divnou partu taky NEEE.

SPOZ ti to spasí. Alter Ego křičí „SPRASÍ NE SPASÍ“. A proč? Ptám se naivně. No vzpomeň Miloš sliboval že nebude mít vládu straníků, ale odborníků. A oni to jsou odborníci na předvolební guláš. Bacha, bacha. Všechno by mohlo být jinak než si myslíš.

Dobře, odpovídám, tak taky NEEEE.

Kdo nám zbývá. Ano, kdo nám zbývá? Jo Ano. Tak se rozhodni říká mé Druhé já a jde spát.  

A zase to zůstalo na mě. Tak jsem byl nadšený a všichni se mě líbili. A teď? Co s tím?

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | úterý 22.10.2013 19:38 | karma článku: 11,46 | přečteno: 589x
  • Další články autora

Tomas Argo

Jak to vidím já. Aneb, radním 137 dní.

Pravda je, že dost blbě. Mám 2,5 dioptrie na čtení. Když zapomenu brýle, vidím prdlajs.

12.4.2015 v 14:00 | Karma: 9,37 | Přečteno: 333x | Diskuse| Ostatní

Tomas Argo

Tři měsíce v jiném světě. Aneb, potká mě schíza?

Ještě před rokem jsem byl plně zaměstnán v komerční sféře a ani náznakem jsem neuvažoval o kariéře politika. Neuměl jsem si představit proč politikům všechno trvá jak se říká lidově „jak lačnému ....“. Dnes už to vím, ale nechápu.

26.2.2015 v 12:00 | Karma: 10,48 | Přečteno: 589x | Diskuse| Liberec

Tomas Argo

Vlajky vlajte a ty hudbo pěkně hraj.

Vyvěsit na Libereckou radnici vlajku Tibetu? Nevyvěsit na radnici nic?

23.2.2015 v 0:00 | Karma: 16,79 | Přečteno: 496x | Diskuse| Liberec

Tomas Argo

Narušitel-poídka z kapsy mantlu starého trampa

Dřevěná lavice, trochu chladná noc na to, že je konec června. Uprostřed místnosti ohromná, vyhaslá, násypná kamna s litinovou hlavou a na ní nápis Fiĺakovo. Ve dveřích místnosti, jediném otvoru ven, dva vojáci. Každý v ruce ostře nabitou osmapadesátku, nataženou a odjištěnou.

29.7.2014 v 7:01 | Karma: 9,37 | Přečteno: 334x | Diskuse| Letní povídka

Tomas Argo

Bloger V. Mikeska se ptá, tak tady je odpověď.

"Kam se poděl Zeman? Nedá mi to se nezeptat, kam se poděl náš nejlepší pan prezident, jeho excelence bojující za práva spodních 10ti miliónů ?"

12.6.2014 v 22:00 | Karma: 13,09 | Přečteno: 704x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Prokurátor soudu v Haagu požádal o zatykače na Netanjahua a lídry Hamásu

20. května 2024  13:31,  aktualizováno  19:38

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan v pondělí požádal o vydání...

Slovenská koalice po atentátu brojí proti satiře na Zomri, prý šíří nenávist

20. května 2024  19:32

Od chvíle, kdy útočník v Handlové postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se jeho koaliční...

Vadná krev zabila v Británii tisíce lidí, vlády to chtěly utajit, tvrdí vyšetřování

20. května 2024  18:40,  aktualizováno  19:08

Kvůli kontaminované krvi se v Británii mezi lety 1970 a 1991 infikovalo HIV či žloutenkou přes 30...

Jsme na dostřel ANO, řekl Vondra. Chce porazit „Putinovy užitečné idioty“

20. května 2024  11:36,  aktualizováno 

Europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra řekl, že koalice SPOLU je „na dostřel“ hnutí ANO....

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 878x
Občas je dobré se ozvat.

Seznam rubrik