Tři králové podepsali koaliční smlouvu.

Je v tom jistá symbolika. Jisté napětí z věcí příštích. Jen se z toho napětí nepoto, nezbláznit.

V evangelním příběhu není řeč o králích ani o jejich počtu. V příběhu dnešním je naopak vše přesně pojmenováno, popsáno a stvrzeno podpisem. Otázka je prostá. Vychází nová hvězda? Lépe řečeno hvězdná vláda, jakou jsme dosud nepoznali?

Podle bible to nebyli králové, ale mudrci, mágové. Mágové byli velice chytří a studovaní lidé. A většinou, a to je důležité, byli na straně dobra. Pozor, většinou. To znamená, ne vždy. Byli i temní mágové, na straně zla.  

A co ta naše trojice. Dobro nebo zlo? Bude dost moudrá na to, aby moudře vládla? Nespolčí se s temnou stránkou moci? Číst, jak je psáno - moci, ne noci :-)

Mnoho otázek, pár náznaků, prozatím žádné odpovědi.

A kdo je kdo?

Kašpar?

Na Kašpárka bych tipnul Sobotku. Kašpárek má blízko k čertovi. Když z hradu přijde poselství, že některé do vlády radši ne, hned vyletí jak čertík z krabičky. A navíc ho prý bude vodit v tom divadle Šmidra, eh, Špidla. Jo a taky rozdával u jesliček zlato. To socani taky dovedou.

Melichar?

Že by Babiš? No asi jo. Mudrci přišli z východu a to Andrej teda jo. Sice jen kousíček vedle, ale z východu.  A k jesličkám dal kadidlo. (To není nic sprostého ani vulgárního.) Ale trochu by to mohlo eliminovat tu rozhazovačnost se zlatem od Kašpara.

Baltazar?

To sedí. Přebarvenej Bělobrádek. On tam vzadu vystrkuje bradu. Sice jen tak tak ve sněmovně, ale věčně reptá. „A s námi se nikdo nebaví. A to oni všechno pečou mezi sebou. To já s nima nikam nepůjdu. No tak půjdu, ale chci to zemědělství, jinak nepůjdu. Tak už ho mám a stejně nevím, jestli půjdu. No tak už teda jdu.“

Tak jim popřejme ať u Herodesa prosadí tu svou. A pak už jen: „Den přeslavný k nám jest přišel, v němž má býti každý vesel.“

Jen aby to tak bylo :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | pondělí 6.1.2014 23:59 | karma článku: 7,41 | přečteno: 200x