Rasismus naruby. Aneb stydí se za svoji národnost?

Česko-slovensko-kurdská parta, ale v ní není žádný Čech ani Slovák. Je-li tam Kurd, to nikdo neví.

Dorazím z pracovních cest domů, rozkliknu internet a už v tom jedu. Je to horší než chlast, je to horší než drogy, je to horší než špatný sen. A je mi zle jako po tom chlastu. Drogy jsem ještě, přes svůj věk, skutečně nezkusil. A zlý sen, to je horší než ten chlast.

„Londýnský soud ve čtvrtek odsoudil čtyři členy brutálního česko-slovensko-kurdského gangu………“ Jejich jména jsou ryze Česká, Slovenská – Zdeno Mirga, Renato Balog, Jan Kandrac.  Jen snad to Kurdské jméno je Kurdské – Hassan Abdulla. Pravda v Iránu ani jinde na Blízkém východu jsem nebyl. Možná že to ani žádný Kurd není.  Možná je také jiné národnosti, jen se za Kurda vydává.

Sakra, to vážně jsme jen sbírka všehochuti z různých destinací hlavně východních?  To, že jsme částečně Slované, také původem z východu, přece neznamená, že každý přivandrovalec zapře svoji identitu, svoji národnost, svůj původ a hned se hlásí k České národnosti, potažmo Slovenské?

Již nejsme v očích různých komisí EU jen za rasisty. Již jsme také v UK, v Kandě a jinde za zloděje, brutální násilníky, problémové návštěvníky. Proč se neohradí důrazně představitelé naší zahraniční politiky proti tomu, že nejde o Čechy?  Budeme čekat, jestli se neohradí Slováci a pak se přidáme? Musíme vždy stát při zdi a čekat jestli někdo začne a pak se připojíme?

Bojíme se vážně nazývat věci, činy, národnosti správnými a pravými jmény? Pokud ano, pak budeme v očích světa stále jen za ty zloděje odkudsi z východu. Nedivím se že, si pletou „zmatení“ amíci Českou a Čečenskou republiku.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | čtvrtek 20.2.2014 20:30 | karma článku: 27,57 | přečteno: 935x