Omezení demokratického chlastání v parlamentu?

Poslanci hnutí ANO chtějí prosadit vyšší efektivitu práce ve sněmovně. Méně diskuzí mimo rámec daného tématu, projednávajícího problému, zákonu.

Znamená to jediné. Aby se poslanci poctivě připravili na svoji práci v poslanecké sněmovně. Jsou to „manažeři“ naší republiky. Musí se připravovat, a pokud někdo říká, že ne, že to nepotřebuje, tak lže, nebo svoji činnost nedělá dobře.

Budou-li chtít něco připomínkovat, mohli by tak učinit pouze ve dvou desetiminutových příspěvcích. Nebude-li poslanec dobře připraven, můžeme se těšit zase na kecy o ničem.

Druhá věc, kterou chce v budoucnu hnutí ANO iniciovat je zrušení tvrdého chlastu ve sněmovní kantýně. Osobně bych zrušil chlast veškerý. Kdo z vás, milí pracovníci, může v práci chlastat?

Už dopředu slyším hlasy našich noťasů, že jde o omezování demokracie ve sněmovně. Na takovém Kalouskovi vidíte úplně zřetelně, kdy už se mu jazyk láme pod tíhou ne argumentů, ale chlastu. Argumenty tohoto politika ostatně nikdy nebyly argumenty demokratickými.

Pamatujete ještě na paní Němcovou (ODS), kdysi vlivnou političku? Dávno již tomu co měla bystrou myšlenku a chtěla řešit absenci poslanců ve sněmovně. I to někteří z politiků považovali za zásah do demokratických, a hlavně zaběhlých, principů.

Držím palce všem těmto krokům k vyšší výkonosti politiky. Držel jsem je i paní Němcové, než zklamala řadu svých voličů, držím je teď nové vlně nových politiků, co nejsou naštěstí ještě úplnými politiky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | úterý 25.2.2014 18:15 | karma článku: 21,66 | přečteno: 588x