Majdan? Severní Čechy?

Co mají společného? Možná nic. Možná až mnohé. Občanská válka se tomu říká. Je naspadnutí i u nás? To je otázka na politiky.

(Cituji z wikipedie)Občanská válkaje takový ozbrojený konflikt, v němž obě válčící strany tvoří (alespoň zčásti) obyvatelé jednoho státu bojující zpravidla na jeho území.

Všichni upíráme oči k Majdanu. Celá Evropa. Míchají se do toho i USA. V našich končinách, jak je zvykem, všichni rozumíme všemu, všichni víme, že ti druzí to dělají blbě. Pusťte mě k tomu, já bych (to BYCH je důležité) jim ukázal. Kulo hulo. Nikdo, zatím, z těch největších mluvků neukázal nic. Kecy a zase jen kecy.

Co nám hrozí. Možná větší nepokoje a víc mrtvých než na náměstí Nezávislosti. Proč? Protože lidem dochází trpělivost z nevšímavosti odpovědných. Po rozkliknutí zpráv na novinkách.cz se na nás šklebí, po kolikáte již, nadpis „Sociální dávky zdrojem blahobytu.“

To, co se píše v článku, je jenom pravda částečná. Skutečnost je mnohem horší. Jen za loňský rok bylo vyplaceno na dávkách 5,4 miliardy korun.

Napadají mě otázky.

Kolik z peněz vyplacených na dávkách skončilo v oblacích cigaretového kouře, kolik v drogovém opojení, kolik v poblitých nárožích opileckých výkalů? Kolik z této sumy se nasypalo do hracích automatů. A kolik se vlastně nedostalo ani k žadatelům o dávku, neboť byla ihned převedena na konto ubytovacích mafiánů?

A koho to kdy zajímalo v posledních dvanácti vládách ČR? Bude mít statečnost a vyřeší sociální problém vláda třináctá?

Bije pět minut po dvanácté.

Je zcela zřejmé, že rozdáváme peníze ne potřebným, ale ve velké míře podnikavcům s ubytovnami, nemakačenkům, gamblerům, feťákům, zlodějům kovů,………. Nemáme absolutně funkční sociální systém. 

Parazitů se k nám do ČR stěhuje stále víc. Nejdou za prací, jdou za dávkami. Systém jaký je nastaven v Čechách, není v žádné jiné zemi EU.

Našim politikům není jedno co se děje na Ukrajině, co se děje ve Venezuele.  Ale proč je jim jedno co se děje v Čechách?  

Autor: Tomas Argo | středa 26.2.2014 8:45 | karma článku: 35,14 | přečteno: 1879x