Končí vláda ať žije vláda.

Rusnokova vláda prý stříhá metr. Od června loňského roku udělali kus práce. Bez zbytečných keců, ale taky bez vyhlášení tendrů. Je fakt že jen od září šlo o zakázky za cca 3 mld. Kč. Co je to proti 13 mld. které již nikdy neuvidíme, protože bývalý ministr financí se zapomněl připojit ve Švýcarsku k žalobě v aféře MUS.

Pravda je, že investice Rusnokovy vlády se nevypařily. Byly utraceny za něco. Něco konkrétního. A je nabílední, že na to mohou  a budou různě reagovat různí politici, lidé v ulicích, hospodách. Ale nikdo němůže upřít téo vládě, ať již ji budme považovat za vládu odborníků, nebo Zemanoých kamarádů, že by své mandáty využila k poklidnému životu. Nekecali, a udělali toho snad víc pro ČR než slavná trojkoalice vedená paní Nagyovou.

Nová vláda je naspadnutí.

Ačkoliv můžu na našeho prezidenta pohlížet z různých úhlů, tu méně sympaticky, tu méně nesympaticky, tak tentokrát lze jen konstatovat, že jeho osobní pohovory s kandidáty na vládní představitele se, nejen mě, líbí.

Mohla přeci vláda premiéra Rusnoka jen tak proplout tu dobu svého působení. Nemusela dělat dohromady nic. Jen "vládnout". Ale mohla také něco dělat. A ona pracovala. A nejen pro svůj prospěch!

Rovněž prezident se může v klidu oddávat sledování vzniku nové vlády z povzdálí a pak to podepsat, jmenovat. Ale i prezident Zeman prostě pracuje. Někdy se nám to může líbit víc, někdy méně. Ale pracuje. A nejen pro svůj prospěch!

Možná to v diskuzi schytám, ale chtěl bych tak nějak poděkovat odstupující vládě za jejich pracovitost. A prezidentovi za to že mu není úplně šumafuk, koho bude v lednu jmenovat ministrem.

Tak dík, jeden z občanů ČR.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | čtvrtek 23.1.2014 8:15 | karma článku: 28,08 | přečteno: 2694x