Kdo má na svědomí větší faux pas?

Představme si, že je za námi mnoho stresující práce. Jestli pozitivní nebo naopak, to nechme stranou. Jsme vyčerpaní, unavení, a v tom přijde zpráva. Zpráva, která se dotýká celého světa.

Celého světa? Zemřel Nelson Mandela. Držitel Nobelovy ceny za mír.

To je jeden úhel pohledu. Druhý je ten, který se dá dohledat na internetu. A ne z jednoho zdroje. Jak se máme orientovat ve spleti doporučených a nedoporučených informací?

(zdroj-internet)Ve všech jeho životopisech se dozvídáme, že byl jedním ze zakládajících členů Afrického národního kongresu (ANC). Ano byl. Africký národní kongres byl založen roku 1955 spojením Komunistické strany Jižní Afriky a komunistické odborové organizace Jihoafrického odborového svazu (South African Communist Party(SACP) and the Congress of South African Trade Unions (COSATU)). Nelson Mandela zakládal Africký národní kongres jako delegovaný vedoucí činitel Komunistické strany Jižní Afriky. To se z nadšeného českého tisku nedozvíme, dozvíme se jen, že ANC bojoval a bojuje za občanská práva černochů v Jižní Africe. Za pokus o násilný převrat a za členství v teroristické organizaci Umkhonto byl odsouzen k doživotnímu vězení.

Toto jsou zprávy, které nás mohou nebo nemusejí zajímat. Můžeme si je ověřovat, nebo je shodit pod stůl.

Vraťme se ale do vlády naší země. V soukromém rozhovoru se stávající předseda vlády domlouvá s ministry, kdo poletí, či nepoletí na funus, zmíněného Nelsona Mandely. A tento soukromý rozhovor zmapují mikrofony naší veřejnoprávní televize. Reportéři chtiví senzace, tento rozhovor bez skrupulí hodí v plen.

V Česku se zasmějeme, popláčeme, zaťukáme si na čelo. Ale svět se toho chytí. Pro svět jsme opět horší, a špinavější, a necitliví a fujtablózní.

Ptám se, je to opravdu vina pan Rusnoka? Kašlu teď na to, jestli má, či nemá tato vláda kredit, mandát, jestli má či nemá podporu ve sněmovně. Ptám se na to, má pan Rusnok nárok na to, aby si mimo oficiální jednání pohovořil se svými kolegy?

Z jednání politiků se u nás, v našem absurdním světě, stala jedna velká reality show. Budeme je v dalších dnech sledovat co jedí, kdo si říhnul, kdo šel na toaletu a jak tlačil? Ne, nesmějte se, to se v jedné, velmi sledované reality show, děje.

Díky Vám novináři, jsme zase v očích světa o něco přiblblejší sebranka z východu.

Jsem proti cenzuře, ale každý by si měl srovnat, co pustí do světa a co ne. Těším se na ty z vás, kteří mi s radostí sdělí, že tento příspěvek jsem do světa pouštět neměl. :-)

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | pondělí 9.12.2013 6:50 | karma článku: 28,15 | přečteno: 1075x