Kalousek straší rozpočtem, Klaus nebožtíkem Havlem

Kalousek nám slíbil, že se umlčet nedá. A za tím si skálopevně stojí. Tady jde totiž o koryto. Být u něho, to je jiná než hrát druhé, třetí housle. Nebo nehrát vůbec. Škoda že si nestál za volebním programem své strany v minulém období. Z toho vyplývá jediné, o koryto jde, o voliče ne.

Kalousek absolutně propadl, v poslanecké sněmovně, jako kandidát na místopředsedu. Trochu ekvilibristiky, a z kandidáta na místopředsedu sněmovny je předseda klubu TOP 09 a STAN. Na místopředsedu sněmovny navrhne bývalého předsedu tohoto klubu. Ale o toho mu vůbec nejde. Pan Gazdík je totiž slunný člověk, uznávaný starosta. A když neprojde, tím lépe pro Kalouska. Dosadí nějakého svého „úslužného.“

Co tím bývalý svazák, později lidovec a posléze vůdčí osoba nesrozumitelného politického slepence, bez tradice TOP 09, sleduje? Moc. Je to další, který je stižen nemocí mocných.

Škoda Starostů A Nezávislých. Ti ze spojení s TOPkou nezískali nic. Naopak TOP 09 získala velké množství hlasů voličů, kteří stáli za svými starosty. Starosty měst a obcí, kde se musí denně tvrdě pracovat. Lidi v obcích nechtějí poslouchat kecy. Ti rádi něco pro obec vytvoří, když je dobrý starosta, jako dobrý manažer vede. Když jim ukáže smysluplnou cestu. Ukazuje se, že spojení STAN a TOP 09 je zneužito v neprospěch starostů.

Zpět do poslanecké sněmovny. Již slova páně Kalouska na otázku - Jinými slovy tím naznačujete, že si vyměníte funkci se šéfem vašeho poslaneckého klubu Gazdíkem, a tak se k přednostnímu projevu stejně dostanete?

O tom musí rozhodnout náš poslanecký klub. Je ale celá řada možností, aby přání těch, podle kterých bych měl mlčet, nebyla naplněna. Umíme to, máme lyže i výcvik.

Vážně si ještě někdo myslí, že o tom rozhodoval poslanecký klub?  Výcvik bezpochyby pochytil na postu, kdy obchodoval s armádními zakázkami. A lyže. Ty snad ani Kalousek nepotřebuje. Slizkost klouže i bez lyží.

 Na jakou úroveň se staví, když jednou řekne - Do druhé volby nepůjdu, to nemá smysl. To pak člověk vypadá směšně, když se podruhé uchází o stejný post. Já nejsem Petr Bendl, který – pokud vím – na schůzi ODS kandidoval šestatřicetkrát, než ho zvolili lídrem. Mně to jednou stačí.

Vzápětí se nestydí říci, na úkor pana Gazdíka – „Bude třetí volba, my opět nominujeme Petra Gazdíka, a uvidíme, zda naši kolegové budou ve třetí volbě o něco schopnější.“ A dodal hluboké moudro – „"Nejsme sběratelé funkcí. Nicméně oni nejsou schopni se na něčem dohodnout. Já bych si v zájmu České republiky přál, aby jejich řemeslná schopnost se zvýšila. Aby byli schopni se dohodnout na funkční vládě. Bohužel neschopnost, kterou projevují ve Sněmovně, tomu nedává příliš velkou šanci," rýpnul si Kalousek do stran, které sestavují vládu.

Nejde o sbírku funkcí. Jde o to, že co není pro Kalouska dobré, co by jej zesměšňovalo, Petru Gazdíkovi stačí? To si dělá ve vlastní hlavě hokej, nebo je už ne cestě stát se nadlidským Guru?

Vrchol arogance bývalých politiků nám předvedl Václav Klaus. Ten nás má za blbce šmahem všechny. Svým charakteristickým úšklebkem nám sdělil –

 "Skončil polistopadový režim, skončilo to, co jsme nikdy pořádně nedefinovali, ale povšechně jsme to označovali za tržní ekonomiku a parlamentní pluralistickou demokracii (...) Konec toho režimu je změna, kterou drtivá většina lidí, ač nějak hlasovala ve volbách, nedomyslela, nepochopila a neuvědomila si tu obrovskou změnu, samozřejmě v mých očích změnu velmi vysoce k horšímu," uvedl Klaus.

Ano, hlasovali jsme nějak. A nebylo to podle Klause, bylo to podle každého z nás. To je velký problém pro egoistu.

VK pokračoval- "Havlistická teorie nepolitické politiky a jeho nepřetržitý souboj s politickými stranami konečně dva roky po jeho smrti oslavil své vítězství, takže politický systém je u nás výrazným způsobem rozbit".

Volební úspěch Tomia Okamury a Andreje Babiše označil za "prvky toho všeho". Dokladem situace je podle exprezidenta "nastolení nových politických nebo kvazipolitických témat, nastolení tématu korupce jako osového tématu doby, což je lež a nesmysl".

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/

Co dodat. Za všechno může Havel? To je laciná rétorika. A témata korupce nás nemá, nebo nesmí zajímat?

Na závěr snad je třeba sdělit, pokud to nevědí, Andreji Babišovi a Tomiu Okamurovi, že mají poděkovat Václavu Havlovi. A taky by měli dělat o něco rychleji, jak káže svazák, flanďák.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | čtvrtek 5.12.2013 6:30 | karma článku: 20,20 | přečteno: 784x