Bůh je jen jeden. Kalousek to není.

Je ještě pár jedinců, kterým se líbí politika páně Kalouska. Pár jedinců, kteří budou tohoto kontroverzního politika obhajovat. Je to jejich svobodná vůle a demokratické rozhodnutí. Svým způsobem můžu říct: "Patří jim to."

Věci jsou ale trochu vážnější než se zdá na první pohled. Jde o další miliardy, které jsou zřejmě nenávratně ztraceny. Tedy alespoň pro náš stát.

Již jednou jsem zmínil, že v obchodní sféře, kde se pohybuji již 23 let, je vždy něco za něco. A pokud má být obchod dobrý, všechny zúčastněné strany musí být spokojeny. V Kalouskově politice ale, zřejmě lze, obchodovat na úkor svých voličů. To je pak jedna strana obchodu, tentokrát ti voliči, nespokojená. Obchodovat na úkor státu, v jehož řízení se pohybuje i ministr financí, je věc ošemetná a přináší řadu nástrah. Jen silní jedinci odolají. Pokud v této pozici myslí ministr financí poouze na svůj profit, je to hanebné a doufám, že i protiprávní. To se, také doufám, brzy prokáže.

Tentokrát jde o další aféru, kde zřejmě Kalousek získal tučnou provizi za ojebání státu. Je to síla, a nic není, prozatím, prokázané soudně. Znovu opakuji, doufám, že bude. Pokud se prokáže Kalouskova čistota a nezločinnost jeho počínání, dopředu se mu hluboce omlouvám, za stín pochybností.

V čem je zakopaný pes? Nejde o nic menšího než o MUS. Ano jde o Mosteckou Uhelnou Společnost. Nechci se rozepisovat celým příběhem této kausy. Důležité pro mě je, že v soudní při, kterou z jistých důvodů vedl soud ve Švýcarsku, jsme to jako stát absolutně prosr.., prošustrovali. Optimistické předpovědi hovořili o tom, že by stát mohl dostat až 8 miliard korun českých. Pesimistické předpovědi byli na třech. Kurňa, alespoň něco! Ale tamní soud, minulý týden, rozhodl, že Česko nedostane nic. Ani ň. Ani prd! Ani vorla!!

Pkud chce snad Český stát něco získat, musel by jít cestou občanskoprávní žaloby. To bude jednak velmi zdlouhavé a za další to bude velmi drahé. (zdroj-Deník.cz)

Tak se ptám, proč se stát nepřipojil včas k trestní žalobě? Tvrdí se že za to může bývalý vrchní žalobce Vlastimil Rampula a ministr financí Miroslav Kalousek. Proč? Prý tak dlouho zkoumali celou kauzu, až "prošvihli" termín.

Co to je termínus technikus "prošvihli termín", když původně šlo o mějakých 13 miliard? To si z nás naši politici opravdu dělají pr..., srandu?

Co myslíte národe? A co myslíte vy doprodloužených zad lezci (pokud myslíte) projde to? Vždyť jde o uloupené peníze. Jde i o vaše prachy. Jde o peníze nás všech. Naši zvolení hospodáři se o svěřený majetek nestarali s péčí řádného hospodáře!

Tato kauza, pokud bude dořešena do spravedlivého konce, by mohla nastolit začátek právních norem v tomto státě. Pokud nebude dořešena, nejsme, zřejmě, demokratický stát.

A znovu zdůrazňuji, nejde o to potopit Kalouska, poslat ho na rok, nebo déle, do Liťáku. V krabici od vína bylo asi 7 mio. Pod podlahou možná další. Ale tady se hrálo o 13 miliard.

Jde o to soudit odpovědně a odpovědné potrestat. Pokud je Kalousek nevinen, pokud se nezapletl s výrobou smrtelně závadných padáků, pokud správně investoval do výzbroje naší armády, pokud z objektivních příčin včas nereagoval na dění kolem MUS, klobouk dolů. Chvalme ho. Postavme mu třeba pomník.

Bůh je jen jeden. Kalousek to není.

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | pondělí 2.12.2013 7:03 | karma článku: 26,00 | přečteno: 1047x