Současný levičák politik je alibistický lump nebo světec?

Podoba naše současné politické kultury a neobvykle prudké společenské rozdělení mě přinutilo, zamyslet se nad příčinami této nechutné atmosféry. Faktorů, které za ni mohou, je jistě mnoho, ale ze všech nevýraznější je negativní kampaň a politika sociálních demokratů. Ano jsem si vědom, že lidem, kteří se levicově ztotožňují, pravděpodobně naskočila nenávistná grimasa v obličeji. Tyto řádky však nejsou slepý útok na mnohdy zajímavé levicové názory, ale jen snaha o definování původce současného nenávistného společenského a politického rozdělení.

Chtíc, nechtíc se ovšem musím kriticky dotknout některých levicových idejí, které mnohdy skutečně mají pro společnost obohacující hodnotu, ovšem v podání, v jakém nám je servíruje sociální demokracie dnes, je to spíše útok na zdravý rozum a tropení si legrace s lidské nevzdělanosti. Kdybych se snažil každý případ detailně konkretizovat, článku byste se s největší pravděpodobnosti vůbec nedočkali, proto to uchopím principiálně.

V dlouhodobém programu sociálních demokratů je psáno:

„Základní hodnotou sociální demokracie je úcta ke každému člověku jako jedinečné bytosti. Jejím základním posláním je usilovat o zajištění podmínek pro svobodný, důstojný, a co možná nejspokojenější život všech lidí. Toto úsilí spojuje s všestranným rozvojem humanitní demokracie.“

Krásná slova, která nesou poselství, jež je myslím společné téměř všem mě známým politickým stranám a hnutím, slova na kterých není vůbec nic špatného. Ovšem co pro naplnění tohoto poselství dělají jednotlivé strany a konkrétně sociální demokraté? Jsem pesimista, přesto vidím, že se děje mnoho, ovšem minimum ze strany sociálních demokratů. Pravice se přes své zásadní současné chyby stále snaží náš stát finančně zajistit a stabilizovat nejen pro nás ale hlavně pro naše děti a jejich děti. Naopak levice včele s Jiří Paroubkem a Dr. Rathem z sobeckých důvodu veškeré správné kroky pravice banalizují, přivlastňují nebo dokonce kritizují. Na jejich místě by možná volila podobné kroky, ale to jen v případě, že by se neblížilo volební období, nebo záležitost nebyla veřejně příliš na očích.

Nevěřím, že levice postrádá dostatečnou inteligenci na to, aby chápala nutnost rozvážného utrácení, přerozdělování financí a potřebu zesílení našeho podnikatelského prostředí. Já jako sociálně slabý článek společnosti si jsem dobře vědom, že moje úloha je připravit si pevné základy pro své stáří a spokojený život mých budoucích dětí. Jestliže si toho je vědoma i levice, což by mela, proč ždíme kasu našeho státu a klade podnikatelům klacky pod nohy?

Sociální demokraté ždímají naši kasu tím, že využívá naši hlouposti, nevzdělanosti a pohodlnosti. Rozdává nám to, co patří naším dětem, dává nám „jídlo“, které bude za pár let chybět naším dědečkům a babičkám, to je neodpustitelný ZLOČIN! Levice zneužívá chamtivosti lidského chtíče, chová se jako rafinovaný ďábel a schovává se za lidskou nevědomost a tvárnost.

Není divu, že lidé, kteří záměr současné levice znají a vidí, tak s ní zásadně nesouhlasí a bojují s ní za budoucnost nás i našich potomků, používají v tomto boji regulérně a korektně argumenty, což je ale na manipulátora Hitlerových rozměrů a praktik malá zbraň. Nezbývá proto, než doufat v procitnutí společnosti a nastolení spravedlivého lidem prospěšného pořádku na politické scéně mezi pravicí a levicí. Musíme věřit, že se socialisté vnitřně uzdraví a skutečně budou bojovat za naše životy.

 

Autor: Tomáš Kupec | pondělí 1.2.2010 0:10 | karma článku: 20,88 | přečteno: 1002x