Podívejte se, jak vláda zkresluje nárůstem testování závažnost situace! (COVID 2.)

Začnu tím, že vás upozorním na neuvěřitelnou zprávu, kterou dnes většina médií děsivě opominula. Ministerstvo vnitra respektive ministr Hamáček chce občanům během krize zamezit přístup k informacím.

K informacím, které mohou ohrozit účinnost krizových opatření! Více zde.

Takže než se tak stane, podívejme se bez dalších zbytečných okolků na čísla Ministerstva zdravotnictví k dnešnímu datu a to k 19. 10. 2020.

Vláda v kooperaci s médii nás děsí k poslušnosti grafy a čísly, která vytrhují z kontextu tak, aby byla jejich spasitelská role dál neohrožená. Obávám se, že již velká část vlády ne-li většina si je dobře vědoma, že svým přístupem přestřelili či spíše začali střílet do vlastních řad, že podlehli strachu, a že kdyby dál nehráli na tuto notu a přiznali své kritické pochybení, vláda by ihned padla a všichni její členové v čele s předsedou vlády by tak museli nést minimálně politické následky. Cílem je tak v lidech nadále udržet strach a stát se v pravou chvíli tím, kdo hrdinsky oznámí tu zásadní pozitivní zprávu, že bitva byla vybojovaná, že vláda vše vyřešila.

Podívejte se na graf, který nám je neustále v různých obměnách předhazován jako vyjádření „exponenciálního“ nárůstu nakažených v posledních několika dnech/týdnech.

Graf. č. 1

Dobře. A teď dejme tato čísla tento graf do kontextu s počtem testovaných osob a uvažujme:

  1. Zamysleme se, jakou souvislost má zintenzivnění testování čili počet otestovaných osob na počet nakažených a počet obětí. Čím více obyvatelstvo otestuji na cokoliv, co se mezi nimi již vyskytuje, tím více toho čehokoliv naleznu!
  2. Rozhodně bychom se také měli zamyslet, jestli se nezměnila metodika pro výběr testovaných subjektů oproti tzv. první vlně. Jestli náhodou nejsou testovaní předně ti, kteří mají vyšší pravděpodobnost, že tento vir již přenášejí.
  3. Smutný fakt: ČSU zatím bohužel neposkytlo čísla o počtech zemřelých za jednotlivé týdny roku 2020 tak, abychom si mohli porovnat, zdali počet „obětí COVID“ v minulých dnech, týdnech mělo či nemělo nebo jako moc mělo vliv na celkovou úmrtnost obyvatelstva. Mohli bychom si tak udělat obrázek, zdali ti mrtví náhodou nejsou ve velkém měřítku ti, kteří by tak jako tak zemřeli z jiných příčin. Zde se alespoň můžete podívat na mojí předchozí „analýzu“ prvních 33. týdnů roku 2020.
  4. Zamysleme se, proč COVID zabíjí méně o víkendech. Proč o víkendech máme méně nakažených. A jestli to není tím, že se o víkendu méně testuje a sčítá. Není to další důkaz, že intenzita testování má vliv na počet infikovaných?
Graf č. 2

Je opravdu nevyšší čas začít samostatně myslet, počítat, vytvářet si vlastní názor a diskutovat jej z dalšími lidmi. Je čas začít o naší svobodu bojovat a to všemi dostupnými zákonnými prostředky. Nečekejme, že naší svobodu za nás uhájí někdo jiný. Je úplně jedno k jaké politické straně tíhnete, koho volíte. Kdokoliv, kdo chce být svobodný, je momentálně nás spojenec.

Autor: Tomáš Kupec | pondělí 19.10.2020 22:39 | karma článku: 32,43 | přečteno: 1437x