Lidstvo se stává oběti vlastního seberozvoje! (cenzurováno?)

Byl jsem z několika zdrojů upozorněn, že mi byl tento text (stejně jako některé další texty a přilehlé diskuze) cenzurován. Přikládám jej tedy jako nový článek a budu doufat, že mi cenzor podá vysvětlení pokud zasáhne. Děkuji.

Nastala zajímavá konstelace, respektive disbalance. Lidstvo se stává oběti vlastního seberozvoje. Rozvinulo svoji schopnost získávat a sdílet data neúměrně rychleji než schopnost je analyzovat.

Lidstvo po objevu nového typu koronaviru, bez dostatečné analytiky, bez porozumění základním datům, a bez jejich rozumné kategorizace, začalo bezhlavě produkovat a šířit velké množství „pseudoinformací“. Ty se samy o sobě ve společnosti šířily rychleji než samotný vir. Sdílené pseudoinformace jedinci a další entity přijímali jako výstup již řádně analyzovaných dat bez jakékoliv vlastní schopnosti tento jejich status revidovat.

Lidstvo se tak paradoxně začalo chovat přesně jako virem postižený organismus. Neuváženě vyhodnocuje situaci. Požírá samo sebe. Imunitní systém (stát) přehnaně reaguje a je ve výsledku pro organismus škodlivější než nebezpečí, proti kterému se aktivoval.

Ti, kteří správně situaci vyhodnotili, jsou napadáni vlastním imunitním systémem, který je běžně v podobných situacích naopak ochraňuje. Imunitní systém navíc vyhlásil „lockdown“. Zaizoloval své receptory. Přestal jim naslouchat. Přestal efektivně interagovat z reálným světem a o to více iracionálně začal oslabovat svojí schopnost přiměřeně reagovat na proměnlivá vnější i vnitřní rizika. Přestal se učit a přizpůsobovat okolním podmínkám. Namísto toho začal agresivně šířit svou vůli opřenou z větší části o "pseodoinformace".

Bude zajímavé pozorovat až v jakém stavu si lidstvo uvědomí, že je potřeba aktivitu a sílu imunitního systému (státu) zregulovat na míru, aby opět začal plnit pouze svou základní roli a přestal být destruktivní pro celý organismus, tedy pro společnost a pro jedince. Jedno je jisté. Dojde k patologickým změnám.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Kupec | pátek 5.8.2022 13:30 | karma článku: 9,93 | přečteno: 290x