Fondy Evropské unie – investice do vaší budoucnosti

Určitě mnoho z vás zaregistrovalo na veřejnoprávní televizi sérií proevropských propagandistických klipů, kterými nás ČT krmí celé týdny a měsíce od rána do rána. Ze začátku jsem nad tím mával jako možná i vy rukou, ovšem s postupem času se toto malicherné mávání změnilo v docela jinou gestikulaci. Ona totiž obranná lépe řečeno útočná psychologie EU přivádí do naší společnosti nebezpečný a předně lživý obraz EU jako vřelé dojnice kojící své mládě.

Předně je nutno připomenout, že dotace, které se České republice dostávají, jsou téměř rovny povinným odvodům právě Evropské unii. Je tedy nasnadě, že peníze ve větší části pocházejí právě z našich kapes a ne z kasy EU. To, že členské země vloží do společné kasy určité finanční částky, a pak je z ní zase čerpají zpět, neznamená, že Evropská unie dotuje či obdarovává členské země. Ta pouze navrací zpět to, co sama dostala. Tento finanční kruh je chytrým účelovým gestem, avšak ničím jiným a zvláště ne solidárním příspěvkem.

To mě přivádí zpět k ódě na Evropskou unii v ČT. Tyto klipy oslavující unii nesou stejně lživé a manipulativní „poselství“, jako nesli v minulosti například ódy na socialistickou respektive budovatelskou práci. Prostřednictvím mediálního světa a tedy i ČT leadeři EU vnucují lidem pozitivní pohled na unii a její činnost. Snaží se touto zločinnou manipulaci legitimizovat své aktuální a plánované kroky. Neskákejme proto EU na lep a buďme si vědomi skutečných záměrů, které se pod její vychytralou „štědrosti“ skrývají.

Autor: Tomáš Kupec | pondělí 23.8.2010 14:25 | karma článku: 22,56 | přečteno: 1404x