Flákači, neplatiči a trestanci by volební právo mít neměli

V Moravskoslezském kraji zaznamenala jako vždy extrémní úspěch strana pro „obyčejné“ občany konkrétně Česká strana sociálnědemokratická s konečným výsledkem 29,13 % hlasů. Naopak například pravicová TOP 09 zde zaznamenala nejnižší volební úspěch s 9,99 % hlasy. Což je o 3,28 % míň než měla v Ústeckém kraji – v druhém co do výsledku nejhorším územním celku pro TOP 09.

Podotýkám, že nejsem volič TOP 09 a že mě její neúspěch v kraji nijak zvlášť nedojímá. To, co mě zajímá a nad čím často přemýšlím, je důvod opakovaného volebního úspěchu sociální demokracie na úkor pravice v našem kraji. Ale ať přemýšlím sebevíc, stále nepřicházím na žádné jiné pádné důvody než, že podobně jako na Ústecku zkratka v kraji máme vysoké procento více méně negramotných voličů bez základního vzdělání, mnoho na společnosti parazitujících jedinců, neplatičů a jiných asociálu, kterým socialisté buď vyhovují, nebo si zkrátka jen nevidí dál než na špičku svého nosu a výhledu do budoucnosti nejsou schopni. Připouštím sice, že se s levicovou politikou ztotožňuje také mnoho intelektuálů a středně vzdělaných lidí nejen výše jmenování, ovšem silně pochybuji, že právě tento fakt stojí za volebním úspěchem socialistů v Moravskoslezském kraji nebo v kraji Ústeckém. Procentuální výkyvy nalevo a napravo ve volbách podle mě zásadně ovlivňuje právě úroveň společnosti v jednotlivých lokacích, nezajišťuje ji jen reklamní kampaň jednotlivých stran.

Bylo by zajímavé mít informaci, jaký by byl volební výsledek v kraji, kdyby volit směli jen lidé, kteří řádně dokončili základní vzdělání, kteří včas platí své dluhy a účty, a kteří se nedopustili opakovaně nějakého závažnějšího trestného činu. Myslím, že bychom se nad výsledkem podivovali - nebo vlastně nepodivovali?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Kupec | pátek 18.6.2010 17:50 | karma článku: 27,46 | přečteno: 1806x