Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Jan Dvořák

23. 6. 2010 17:12
20 mld stačit nebude

Vsadím se, že oněch 20 mld stačit nebude. Ani náhodou.

Spíše než 20 mld se podle mě škody budou blížit částce o jednu nulu větší. To už může BP zlomit vaz.

0 0
možnosti
JH

JiHik

22. 6. 2010 16:23
Článek mimo

Kromě nesmyslné myšlenky článku je nesmyslná i faktická informace o 20 mld. To je částka,od BP do fondu jako záloha, na okamžité výdaje, atd. Dále k tomu BP dává další miliardy na likvidaci škod, bude dávat další miliardy na likvidaci a konečné vyúčtování zdaleka nebylo a není, protože nejsou ani sečteny škody (ty, které sečist a přepočíst na peníze lze). Článek je manipulativní a podsouvá zmanipulované myšlenky.

0 0
možnosti
PZ

Peté Zvědavec

22. 6. 2010 17:39
Myslím jste mimo Vy

Pokud budeme považovat citaci : "... vloží zhruba 20 miliard dolarů do fondu, z něhož se bude platit náprava škod způsobených únikem ropy ...", za správnou, tak jste mimo Vy. Navíc se v článku neřeší náklady na odsávání a spalování ropy apod., to jste autorovi podsunul. Myslím, že autor taky netvrdí, že jde o konečné účtování, ani o konečné škody.

.

To, že Obama tvrdí, že za to BP draze zaplatí, je asi tak stejně věrohodné, jako spousta jiných věcí, které před volbami navykládal apodívejme se, jak to dopadlo. Krásným příkladem je např. boj s terorismem. Podle mě je to celé spíš směrované na veřejné mínění v USA, aby se uklidnilo a aby Obama získal u voličů body za svou ráznost. 

0 0
možnosti
JN

Cynyc

22. 6. 2010 16:21
Ale no tak.

Jak víme od všestranného génia Václava Klause, žádné ničení planety není. Vždyť jaká škoda se stala? Pár rybářů a lidí žijících z turistického ruchu přišlo o obživu, labužníci o langusty a BP o dvacet miliard. Že to zničí komplet ekosystémy v Atlantiku? Ale no tak, vzdyť ty přece neplatí daně a nemají volební právo, takže nikoho nezajímají - jen pár "ekoteroristů".

0 0
možnosti
T

tele120

22. 6. 2010 14:19
Cerna bez trochy bile na sedivou realitu?

Opravdu je ted na prvnim miste likvidace BP nebo radeji reseni probihajici katastrofy? Proc Obama s celym svetech v zadech proste neobjednal mistra v oboru, ktery by ten unik, samozrejme za penize BP, zastavil (hloupemu napovez - kdyby nekoho takoveho po ruce mel, tak by to davno udelal)? A ze se to nekterych netyka (hloupost , vsichni bez vyjimky potrebujeme ropu, kterou pro nas BP tezi)? A kde vzala (nejen) USA tu drzost byt totalne nevinna a poskozena (nekdo prece musel vydat spoustu povoleni vazanych na tak nebezpecnou cinnost a vsem stacil z bezpecnostniho hlediska jeden jediny jistici ventil)? Take kontrolni zpravy o stavu systemu nema kdo a jak overit, tak nezbyva nez tezarum pouze verit)? A jeste si neodpustim k vikendu sefa BP tusim ze synem - je to tak nelidkse po mesicich bez vikendu s poradnym stresem v zadech zkusit nechcipnout a nezapominat na rodinu (zastupce pred tim za sebe jmenoval)? 

0 0
možnosti
JN

Jostik

22. 6. 2010 15:34
Re: Cerna bez trochy bile na sedivou realitu?

Tak pod tohle se podepisuji. Podle mě by se americká vláda měla finančně podílet na odstraňování škod, protože zjevně jako dohled selhala. Mám ale pocit že je to celý Obama, jen taková PR figurka, co se umí usmívat do kamer ale nedokáže řešit problémy.

0 0
možnosti
PD

pisatel69

22. 6. 2010 14:18
úplně nejvíc největší maximální pokutu

Ano. Dejme té firmě vysoké pokuty, chtějme po ní hradit kde co...za našich kapes. Tato firma je v řetězci (ropa v zemi) - těžař - zpracovatel - distributor - prodejce - (my = koncoví uživatelé ropných produktů). Firma teď dala pár miliard do jakéhosi fondu. Zanedlouho spráce tohoto fondu bude jezdit také na jachtě kolem své nové vily u moře...z našich peněz vložených firmou BP do rukou tomuto hamounovi.

btw: ropa je přírodní produkt. jsou známi spousty případů, kdy ropa samovolně évytekla na povrch. jsou známé případy, kdy ropa vytekla na povrch po zemětřeseních atd. ROPA JE PŘÍRODNÍ PRODUKT!!

0 0
možnosti
JN

Cynyc

22. 6. 2010 16:13
Re: úplně nejvíc největší maximální pokutu

Jistě, ropa je přírodní produkt, stejně jako třeba uran nebo Chicxulub meteor, který vyhubil dinosaury. Co z toho plyne?

0 0
možnosti
JH

Profesor

22. 6. 2010 14:14
Černobyl, Mexický záliv .... Temelín?

BP dělá, co může, a určitě také zaplatí, co bude moci. Problém je, zda těžit v tak velkých hloubkách či netěžit. Obdobně i zda vyrábět energii za atomu a konec konců zda spotřebovávat nebo ne. I ekologové nechodí všude pěšky a potřebují ropu. Tak jako potřebujeme elektřinu a spoustu jiných krásných věcí. To riziko je tak malé, že jsme se s tím naučili žít. Riziko je tu ale vždycky a bouchnout to mohlo i někomu jinému. Stejně jako nám může bouchnout Temelín. Znamená to ale, že půjdeme dobrovolně zpět do jeskyní? A včil mudruj!:-(

0 0
možnosti
B

backhome3

22. 6. 2010 13:50
bezprecedentní pokutu!

Bože, kam jsme to dospěli? Koukám, že mezi námi je spousta takových lidí, co ještě budou hájit firmu, co dopustila takovouhle šílenou přírodní katastrofu. Dala bych té firmě naprosto bezprecedentní trest, aby sloužilo jako varování pro ty ostatní, co kvůli zisku jsou ochotni obětovat přírodu, zvířata, životy a zdraví lidí!!!! Smutné je, že sebevětší peníze nemůžou vynahradit škody a utrpení přírody. Kdy mi lidi prozřeme, že peněz se opravdu nenajíme a k čemu nám bude blahobyt, když zmizí nebo bude nenávratně poškozena příroda. Jediná cesta je dobrovolně se zříct blahobytu. Jenže na to bohužel 99% populace není připraveno.  Zastavit pokrok a vrátit se spíše zpátky.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

22. 6. 2010 14:26
Re: bezprecedentní pokutu!

tak jo, potrestej hlavne sama sebe, tj. nejezdi autem, nesvit elektrinou, vyhazej z baraku vsechno, kde je kus plastu, totez se tyka tvyho obleceni = vrat se zpet do jeskyne a presvedc i ostatni aby udelali totez,  protoze jedine pak nebude treba tezit ropu...

0 0
možnosti
J

Jiřin

22. 6. 2010 13:24
Pocty

Toto me normalne prinutilo se zaregistrovat. Jak nekdo muze napsat stovky miliard litru ropy bez toho, aby ho to aspon trklo? Dale uz nema cenu cist.

0 0
možnosti
TK

tom.ko

22. 6. 2010 14:05
Re: Pocty

Děkuji za upozornění, podařilo se mi uklepnout. 62 dní x 16 mil. litrů je samozřejmě 992 mil. S pozdravem TK :-) 

0 0
možnosti
JK

ucho_7

22. 6. 2010 13:22
Prapuvod problemu

neni ani tak tom, jestli BP nebo Transocean nebo kdo jeste se na tom vrtu podilel, ale nekde jinde. Diky ekoteroristum se dnes nesmi tezit ani na pevnine ani  v melkych vodach, kde je ropy dost, ale musi se daleko od pobrezi a do hloubek - pokud by si to ty zeleni ochranci prirody spocitali dopredu, tak se to vubec ale vubec nemuselo stat.

0 0
možnosti
V

veskawesi

22. 6. 2010 13:09
Na druhou stranu

 BP je porad zapdani soukroma firma, ktera tezi ropu pro nas. Aby to vyznelo vice, uvedomte si, ze trh zacinaji ovladat polostatni, respektive statni ropne spolecnosti takovych kvitek, jako Iran, Venezuela, Rusko, Saudove a pod.

Tem ropy tece do more takove mnozstvi, ze byste se jiste divil. A ejhle, do nich se nikdo neterfuje. Pokud to berete do dusledku, uniky ropy na Sibiri vas koukam nikterak netrapi co? Vzdyt nani jezdime, ze?

Je vtipne, jak jsou vsichni moudri hned, jak si rano prectou noviny. Juuuu tak ona tece ropa. AT PLATEJ

Ze tece uz desitky let je asi jedno. Ted se prece pise o BP

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

22. 6. 2010 13:15
Re: Na druhou stranu

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4881x
Patřím mezi lidi, kteří se dívají na svět střízlivě a realisticky. Světu vládnou peníze a mezinárodní politika je jedna velká špinavá stoka, kde vyhrávají ti nejsilnější, nejkrutější a nejdravější.