Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

socialni.darwinista

1. 5. 2009 3:32
mate pravdu

jj

0 0
možnosti
W

Wendolene

30. 4. 2009 20:26
Ja sice nepouzivam diakritiku,

protoze je to pro me desne neprakticke, kdyz jsem v USA a pracuji na americke klavesnici.Ale jsem proti muceni ceskeho jazyka. Tihle moderni tupci ani nevedi, jak spravne cesky psat. Ucitele CJ by je mely nechat opakovat tridu, pokud nedokazou spravne psat cesky, zhe?

Vse je ovlivneno anglictinou, uz je te anglictine v cestine vazne ad nauseum, nejen zh, sh W namisto V, ruzne anglicke patvary, vykomunikovat, developer, rezidencni sidlo, cerealie, outfity a topiky...brrr. V osobni korespondenci si pouzivejte, co chcete, ale ve verejnem projevu, ve skolach , mediich a uradech by se melo mluvit a psat cesky, tj. cesky , ne anglicky.

0 0
možnosti
JU

P.J.

30. 4. 2009 17:05
Hmm

Před několika lety by tenhle článek byl aktuální. Jen bych chtěl autora opravit v tom, že psané slovo se nemůže vyrovnat tomu mluvenému.

Nejen že se vyrovná, ale mnohdy ho i předčí.

Internetový chat váš doporučí všichni psychologové jako pomůcku při odbourávání potíží se sociálním kontaktem resp. sociální fóbií.

Na světe existují tisíce lidí, kteří by se v reálném žvotě nikdy s nikým novým neseznámili a internet jim pomáhá k "normálnímu životu".

0 0
možnosti
MF

falm

30. 4. 2009 17:42
Re: Hmm

No jo, co nadelate, zas jeden zastydly pubertak "objevil Ameriku".  ;-D

Tady mate klasicky priklad kam vede soucasna uroven vzdelani mladych lidi... k totalnimu ignoranstvi, kdy se elementarni veci vydavaji za uzasne objevy sveta. Navic je to kombinovano s primitivne zjednosudenym videnim a zplostelym myslenim. Vysledek vidite v clanku naseho draheho autora: nez by se trochu poucil jak to vsechno bylo, radeji napise sebevedomy blabol. ;-D

No nic, bude nam vydelavat na duchod...

0 0
možnosti
P

p555

30. 4. 2009 16:00
nepouzivani diakritiky

Pane autore, nepouzivani diakritiky je z casu, kdyz jsme komunikovali elektronicky, po offline sitich, bbs, Fidonetu, i po zacinajicim internetu, pomalymi modemy (prvni co jsem pouzival mel prenosovou rychlost 1200 bitu za sekundu, pouzivalo se jen 7 bitove kodovani ascii a bylo nutno setrit kazdy bit... Z tech dob je i nahrazovani nekterych skupin pismen jednym pismenem nebo cislici...

Dnes to neni potreba, prenosove kapacity se zvysili tak, ze si je mnozi nevazi a zaplnuji internet nesmysly... Ale v nekterych z nas  to neuzivani diakritiky zustalo... (Jinak souhlasim, ze nespravne nepouzivani interpunkce a zbytecna zamena v -> w je stupidni...)

0 0
možnosti
P

p555

30. 4. 2009 16:04
Re: nepouzivani diakritiky

jo a pripomel bych i doted ne uplne kompatibilni kodovani ruznych sw pod ruznymi os, nebo proste pouzivani US klavesnice...

0 0
možnosti
MP

admiral666

30. 4. 2009 15:25
dementi s W

Dlouho jsem přemýšlel, jak s těmito pozérskými blby jednat, až jsem přišel, co na ně platí. W se ve velkém používá v polštině. Nelze než zadat translate.google.com a přeložit jim Váš příspěvek do jejich jazyka, čímž jim pomůžete. Naštěstí překladač zvládá překlady mezi slovanskými jazyky bez excesů.

Myślałem, że jak długo te pozérskými głupi czyn, wyszedłem w jakim mają one zastosowanie. W stosowany jest w dużych w języku polskim. Nie można wprowadzić niż translate.google.com i przetłumaczyć je na swój wkład w ich języku, który będzie im pomóc. Na szczęście, kompilator obsługuje między tłumaczenia języków słowiańskich, bez odstępstw.

0 0
možnosti
T

Tower4132

30. 4. 2009 15:26
Re: dementi s W

To je dobrý! To taky zkusím. R^

0 0
možnosti
HS

Fanthom007

30. 4. 2009 15:18
aaa, pan autor objevil Ameriku :)

Clanku a uvah na tema "internet a jeho socialni dopady" se na internetu povaluji miliony a zacaly vznikat v dobe, kdy v Cesku o internetu vedelo jen par nadsencu.

Vase uvaha ale prece jen v necem vynika.

Vypada jako slohova prace zaka  tridy 7.C. , ktera vznikala behem poledni prestavky;-)

0 0
možnosti
T

Tower4132

30. 4. 2009 15:24
Re: aaa, pan autor objevil Ameriku :)

(autor) Moc Vám za kritiku děkuju. Jak vidím, tak s mým názorem nesouhlasíte. To je normální.

0 0
možnosti
PK

kraken

30. 4. 2009 15:12
castecne pravda,

ale kdyz se s nekym vidim 2x rocne, tak rad pokecam i jinak (treba jabber), nez cekat, az se uvidime. Ono totiz zalezi, jak daleko od sebe znami jsou.

Ohledne cestiny- ja sam pisu bez diakritiky, protoze v praci pouzivam US klavesnici (pouzivam znaky, ktere na cz nejsou) a mnoho lidi pouziva psani bez diakritiky, protoze driv hodne (a i dodneska) nejsou kompatibilni treba maily psane ruznyma klientama s ruznym kodovanim, takze je to pak celkove necitelne. A pamatovat si rozlozeni 2 klavesnic je celkem kontraproduktivni. Kultivovane psani bez diakritiky (ale s interpunkci) podle me neni problem.

Problem je dneska moderni praseni cestiny, pouzivani sh misto š, zasadne w misto v, NahOdNe kOmBiNaCe VeLkYch a MaLyCH pismen, divna slova (upe, loviiiskuju atd).

JInak s tim vlivem vizualni pameti na pravopis mate pravdu-casto lidi pisou spravne, protoze "to vypada lip" (maji to zazite, nevi, proc proc je to spravne, ale vidi ze je).

0 0
možnosti
T

Tower4132

30. 4. 2009 15:16
Re: castecne pravda,

(autor) Naprosto souhlasím...příklad s US klávesnicemi mě nenapadl...

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

30. 4. 2009 14:50
Clanek stary 5 let?

To je tady nejake vzpominani na dobu minulou ci co? ICQ se u nas v rodine a mezi nasimi prateli prestalo pouzivat jiz pred nekolika lety :-)

Takhle mladej a uz tak konzervativni...neuveritelne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
Tomáš Kabát pochází z Ostravy, nyní žije v Praze, kde pracuje v rozhlasových médiích. Má rád kulturu, filmy, každý rok tradičně jezdí na mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Rád cestuje a poznává nové lidi. Články na blog píše pro radost.

----

Aktualizace z roku 2015: Zdravím všechny návštěvníky mého blogu. Již nějakou dobu se psaní nevěnuji. Zdejší články jsou spíše historickou záležitostí a vyjadřují spíše názory a postoje nezralého středoškolského/vysokoškolského studenta. Mnoho zde popsaných postojů jsem změnil, berte prosím vše s rezervou. Zde uvedené názory rovněž nevyjadřují postoje organizace, v níž pracuji.