Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Azarael

4. 4. 2009 10:56
důvod víry je strach

většina lidí v důsledku věří že "něco" je, že "to" "něco" řídí, že je to vymyšlené a nikoliv nahodilé, proč? protože mají strach, pokud by tam nic nebylo tak by to znamenalo, že se věci dějí bez účelu že to vlastně nemá žádný pořádný smysl a především by to znamenalo, že lidská mysl je dost možná jednou z nejvyžších autorit známého vesmíru, že člověk věcem udává vlastní řád a smysl, což lidi velmi děsí, protože vědí že jsou velmi hloupí a bojí se vzít na sebe tu zodpovědnost za celý svět, je podstatně méně znepokojující říct si věci se dějí nezávisle na mě, než si přiznat že i jediný jedinec svými rozhodnutími ovlivňuje celý vesmír. Lidé nechtějí mít zodpovědnost, chtějí být vozeni za ručičku a přebalováni, z této potřeby pramení i veškeré vládní systémy, jde pouze o to hodit odpovědnost za svůj život na krk někomu jinýmu, i za cenu omezení svých svobod a práv. Víra je pouze strach, strach z odpovědnosti, strach z vlastního božství.

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

4. 4. 2009 7:31
New World Order: Still A Conspiracy Theory?

http://www.infowars.com/new-world-order-still-a-conspiracy-theory/

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

4. 4. 2009 7:04
Birth of the New World Order

http://www.youtube.com/watch?v=Gofb9OnJvcA

0 0
možnosti
F

fext

4. 4. 2009 6:40
pěkná úvaha

Moc se mi líbilo zejména zdůraznění toho faktu, že víra není členstvím v církvi, což mnozí přehlíží. Problém u věřících vidím zejména v tom, že se nechovají racionálně, a že mají tendenci nekriticky následovat autority, které se jim prezentují jako hlásné trouby toho či onoho božstva na zemi. Takoví lidé se pak nechají velmi snadno ovládat a v rukou nějakého výmluvného fanatika představují opravdové nebezpečí.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 4. 2009 6:17
víra není církev

člověk může věřit v něco, aniž by chodil do kostela. Církve si za dobu existence už dost pošramotily pověst. Třeba u katolické jsem nikdy nepochopil, proč bránila ortodoxně věřícím přijímat tělo Boží pod obojí. Měla být za každého věřícího ráda a trochu vína obětovat. Stejně tak se všechny zdiskreditovaly hromaděním majetku a způsoby, jak se k němu dostávaly.

0 0
možnosti
F

fext

4. 4. 2009 6:42
Re: víra není církev

Ve sporu katolíků a protestantů nešlo o víru, ale především o moc. Jak známo, největší masakry v historii probíhaly mezi církvemi či církvi podobnými organizacemi, které se lišily v nepodstatných drobnostech, ale hlavně působily ve stejném regionu a tím pádem se rvaly o stejné zdroje.

0 0
možnosti
FS

František Stočes

4. 4. 2009 1:33
Ateismus je perspektivnější

Nabízím k úvaze ateistický blog "Tajemství života, smysl života, a kosmický "Bůh" na

http://stoces.blog.idnes.cz/c/33863/Tajemstvi-zivota-smysl-zivota-a-kosmicky-Buh-Sci-fi.html

a rovněž názor ateisty A. Einsteina, viz blog Světonázorový chaos v ČSSD

http://stoces.blog.idnes.cz/c/42788/Svetonazorovy-chaos-v-CSSD.html

0 0
možnosti
O

oranzové

4. 4. 2009 8:44
Re: Ateismus je perspektivnější

možná pro VásRv

0 0
možnosti
K

kaktusak

4. 4. 2009 1:22
Komunisti lidi osvobodili

Do té doby se člověk společensky znemožnil, když nechodil do kostela. Zásluhou komunistů si každý může svobodně vybrat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 4. 2009 1:15
Na komunisty bych to úplně nesváděl,

myslím, že počátek zdejší absence nadšení pro katolickou církev je potřeba hledat už na Kostnickém koncilu. :-P

Je pravda, že komunisti dokázali odkaz Jana Husa zneužít velmi šikovně ve svůj prospěch. "Žižka, Husek a Jirásko." ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1646x
Tomáš Kabát pochází z Ostravy, nyní žije v Praze, kde pracuje v rozhlasových médiích. Má rád kulturu, filmy, každý rok tradičně jezdí na mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Rád cestuje a poznává nové lidi. Články na blog píše pro radost.

----

Aktualizace z roku 2015: Zdravím všechny návštěvníky mého blogu. Již nějakou dobu se psaní nevěnuji. Zdejší články jsou spíše historickou záležitostí a vyjadřují spíše názory a postoje nezralého středoškolského/vysokoškolského studenta. Mnoho zde popsaných postojů jsem změnil, berte prosím vše s rezervou. Zde uvedené názory rovněž nevyjadřují postoje organizace, v níž pracuji.