3. světová válka už probíhá

Ač si to většina lidí nepřipouští, tak válka už otevřela své dveře. Ale proč se rozpoutává a je jí vůbec možné zastavit?

Východ založením Brics (hospodářského uskupení Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky), vyhlásil válku dolaru.  Vyhlásil tak především Americe, ekonomickou válku. Amerika bohužel nemá šanci čistým bojem tuto ekonomickou válku vyhrát. Proto je nucena převést ekonomickou válku, na válku vojenskou.

Z těchto důvodů si můžeme odpovědět, proč ještě Putin nezasáhl na východu Ukrajiny. On má totiž naprosto opačný postoj, než jak nám každý den předhazují média. Stále nás straší, jak se chce Rusko v čele s Putinem roztahovat a to ještě ke všemu okupací. Opak je pravdou, to Amerika chce Evropu okupovat a rozpoutat válku s Ruskem. Putin chce naopak zachovat mír a válčit ekonomicky, protože tam je jasným vítězem a bez vážnějšího poškození své země.

Boj s dolarem totiž neznamená jen ekonomické zničení Ameriky, ale především té sebranky světovládců, kteří dolar vlastní a ovládají. Protivníky ekonomické války jsou tedy Brics a Bilderberg. A pokud by se Americe podařilo strhnout Evropu proti Rusku až do válečného stavu, tak má šanci na alespoň částečnou devastaci Ruska a jeho ekonomiky. Tím by Brics výrazně oslabil a největší hrozbou Ameriky by už zůstala jen Čína.

Ukrajina je ohnisko celého konfliktu a Amerika nemůže dopustit, aby se situace vyřešila pouze jednáním u stolu a popřípadě federalizací Ukrajiny. USA naopak hledají prostředek jak vyvolat provokace a následný důvod k vojenskému konfliktu s Ruskem. Snad se dá v případě ukončení bojů v Doněcké oblasti i předpokládat, že Kyjevská vláda dostane povel k útoku na Krym. Někdo odpoví, že je to v pořádku, však jim ho Rus anektoval. Někdo zase odpoví, že je to nesmysl, protože by to pro Ukrajinskou armádičku byla sebevražda. Ale ono nejde ani o jedno. Jde o to, že by Putinovi nezbylo nic jiného, než použít vojenskou sílu. A to je celý význam a počátek možného zapojení cizích vojsk na pomoc Ukrajině.

Nejvýraznějším posunem k uklidnění situace, by tak bylo procitnutí Evropy, která se už po nařízených sankcích dostává do problémů a opravdu svobodnému Majdanu, s novou neamerickou vládou Ukrajiny.

Pokud ovšem bude Evropa podporovat Porošenka a spol., tak se Ukrajina dočká absolutního kolapsu s masovou separací nespokojeného obyvatelstva a Evropa konfliktu, do kterého se nechala zahnat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Groh | neděle 24.8.2014 0:19 | karma článku: 33,09 | přečteno: 2685x
  • Další články autora

Tomáš Groh

Strašák válka a Nový rok.

29.12.2014 v 2:59 | Karma: 33,11

Tomáš Groh

Tvrdá měna? Rubl!

17.12.2014 v 4:20 | Karma: 36,24