Setkání s tajemnou Jane, ženou Tarzanovou.

v srdci Amazonského pralesa, na sever od Manaus, leží tajemná a málo probádaná oblast jezer a vodopádů s malým městečkem Presidente Figueiredo. Právě zde se mi poštěstilo blízké setkání s legendární ženou samotného Tarzana. Její jméno by mělo být Jane ....

uprostřed neprostupné džungleTomáš Chmelař

Pokud si tuto oblast budete chtít vyGooglit, tak nepočítejte s velikým úspěchem. Místo najdete, ale podrobnou mapu ne. Musíte hledat více v průvodcích či místních archivech map. I tak tato poměrně lehce dostupná oblast zatím odolává turistickému zájmu, i když se zde nachází jedny z nejkrásnějších scenérií naší planety. Dokonce ani místní, žijící zde celý život, neznají všechny divotvorné jeskyně, vodopády a jezírka ukrytá v pralese. Sem jsem se vydal a zde jsem po celodenním putováním velice neprostupným pralesem narazil na jeden z tisíce malých vodopádů.

Vlhko, teplo, křišťálově čistá voda. Nemohl jsem odolat se v tůni smočit. Myslel jsem si, že toto místo musí být neznámé, skryté. Vždyť je tak daleko od nejbližší vesnice či silnice. Jak jsem si tak hověl v té tůni pod hučícím vodopádem, uslyšel jsem zvuky. Něco se blížilo, větvičky se lámaly, něco dokonce skřípalo. Bál jsem se. Že by zvíře? Nebo nějací domorodci, kanibalové, nějací ozbrojenci? No v této oblasti ne. Myslel jsem na to zvíře a nebylo by malé podle zvuků. A potom jsem jí uviděl. Královnu .... ne .... princeznu samotného pralesa. Paní pána džungle. Jane se vynořila z pralesa se starým rozvrzaným kolem po boku (liány by v jejím případě musely popírat fyzikální zákony) , svlékla se a vůbec si mě nevšímaje začala se svou odpolední hygienou. Byl to docela zážitek a  přísahám, příběh je pravý.

O tomto magickém místě v pralese se můžete dočíst v mé rubrice: Cestování.
Článek převzatý z webu pro kutily: http://uinvent.eu/

Jak by podle filmařů měla vypadat Jane?

Autor: Tomáš Chmelař | středa 26.2.2014 14:39 | karma článku: 13,62 | přečteno: 1232x