Radosti pro miminka - Halloween

I když se tento svátek v čechách díky dospělákům moc nedrží, děti by Halloween určitě slavily i dvakrát ročně. Zkusme se odpoutat od předsudků a s dětmi si tento den užít. Třeba jen tím, že vyřežete společně dýní, či si do starého prostěradla vystříhnete díry a zahrajete si na strašidla.

Slýchám často: To je americkej svátek, to slavit nebudeme.

Já osobně říkám že takovýto názor může mít školák, ale né dospělá osoba. Já rád slavím věci, co mě baví a v kterých vidím přidanou hodnotu. Třeba to vyřezávání dýně je super. Děti se odpoutají od televize, dostanou do ruky pilku a nůž a opatrně se soustředí na tvoření. Rukama vyndavají vnitřek, občas ho po někom hodí, vybírají semínka, protože ví, že jsou dobré pro zdraví. Hodina strávená na čerstvém vzduchu s rodinou. Proč ne. Nejen že je zábava, děti se naučí opatrnosti, trpělivosti, ale výsledek stojí za to. A dělají něco, co se prostě dá dělat jen jednou ročně.

 

V pravo dole je již nachystáno nářadí. Dále je potřeba nůž a kýble s mísama na vyřezanou ňamku.

A samotný Halloween? Vždyť je to jen karneval. Tak proč si nezablbnout v maskách. Já osobně doufám, že se k nám Halloween časem dostane se vším všudy. I s chozením kolem a koledováním pamlsků. Takové druhé velikonoce, jen zábavnější, protože si děti musí udělat masky :)

 

Fotky ze stránek pro kutily: http://uinvent.eu/  a   www.q104kc.com

 

 

 

 

Autor: Tomáš Chmelař | pátek 31.10.2014 14:18 | karma článku: 7,31 | přečteno: 389x