Radosti pro miminka 7

Radost u miminek nemusí mít jen materiální podstatu. Mimča ač ocení pet lahve a cedníky a spousty jiných nemiminkovských věcí, tak jim vždycky udělá radost nové prostředí. Jedeme na výlet.

náš Cipísek u lomu AmerikaTomáš Chmelař

  Nevím jestli to tak budou mít všechna mimča a malé děti, ale naše Mája miluje cestování. Možná to bude tím, že již týden po narození cestovala z porodncie vlakem a autobusem, měsíc po narození už měla za sebou cestu do Normandie či Alp a v jednom roce by mohla říci, že zcestovala více než její bába a prabába dohromady.

   Někdo by mohl říci: ,,Proč to mimino všude taháte?"  Přemýšlel jsem jestli to cestování může miminku nějak ublížit. Snad ne. Naopak, Mája si užívá každý výlet, každou možnost vyrazit ven. Vždycky na ní čeká nějaké nové dobrodružství. V lese je šero  a pod nohama je to měkké. Na pláži se jí lepí písek na ručičky a nemůže ho z těch rukou dostat pryč :)  .  Voda v moři je slaná, v Berounce jsou zase malé rybky které se nedají chytit. Ve vysoké trávě jsou zase krásní motýli a strašně ráda ukazuje na letadla a pokud je někde nějaká voda, tak to si musí alespoň smočit rukáv.

   Z mého pohledu jsou aktivity s Májou strašně důležité. Učí se spoustě věcí, učí se opatrnosti. Je pravda že jí nechávám občas si projít obtížnými terény, ale již v roce si sama slezla celé schodiště. Samozřejmě že jsem vedle ní, ale kdyby se nám nedej bože někdy stalo, že zapomeneme otevřené dveře, nemuselo by to dopadnout špatně, protože Mája trénuje lezení každý den.   Myslím že mimča budou mít rádi cestování, protože je v jejich povaze být zvídavá a rádi koukají na nové věci. Kamkoliv toho našeho Cipíska vezmu, vždycky jí to baví a vždy si najde kamínky, hmyz, vodu, trávu, cokoliv zajímavého na hraní. Nebojte se tedy vzít svou ratolest na výlet.

 

 

 

Pro další miminkovské nápady navštivte mou rubriku: Radosti pro miminka

 

 

 

Autor: Tomáš Chmelař | pondělí 20.1.2014 11:25 | karma článku: 11,09 | přečteno: 549x