Radosti pro miminka 2

Děti jsou jednou velkou, tlustou kapitolou našeho života. Dokud je nemáté, tyhle moje články asi číst nebudete, ale jednou si je přečtete ... :)

Mája a písekTomáš Chmelař

Tím že mám roční mimčo, pozoruji, jak  někdy jednoduché a běžné věci mohou být  v očích miminka strašně zvláštní, zajímavé a vykouzlit jim na tváři zaujetí a smích.
Již v prvním článku jsem zmiňoval, že děti si drahých hraček mnohdy ani nevšimnou a raději si vytáhnou z tašky nějakou lahev, konzervu, pokličku, misku.  To jsou všechno věci které se jim líbí, které si ohmatají a pohrají si s nimi. Potom jsou ale nějaké věci které je úplně okouzlí. Věci, které jsou nějakým způsobem tak odlišné od jiných, že jsou jimi miminka úplně fascinováni.
V mém případě se jedná třeba o vodu, vysouvací metr či mýdlo.
Voda nejspíš fascinuje všechny děti. Je to divné na omak, lepí se to na ruce, nedá se to chytit, chladí to. Je to něco co prostě nejde srovnat s něčím jiným. I pocit který máte když se dotýkáte vody je svým způsobem jedinečný
Vysouvací metr, to by mě nikdy nenapadlo, že věc s kterou si Mája dokáže vyhrát nejvíce je právě metr. Dost poslední dobou doma rekonstruuji, tak mám hned několik metrů a jeden jsem nechal za sebou na zemi a Mája se ho hned uzmula. Metr jsem umyl a už jsem ho nedostal zpět. Vždyť je to vysouvací a samo to zalézá a když se vytáhne, tak se to dá ohýbat a lámat a potom se to opět pruží s podivným zvukem zpátky. Prostě normální věc, METR.
Teď snad nejúžasnější věc ze všech. Mýdlo. Opět úplnou náhodou se k Máje dostalo mýdlo při koupání. Tak jako všechno, Mája ho chtěla vzít, ale mýdlo jí prostě pořád utíkalo z malým ručiček. Klouzalo pryč. Takhle uřechtanou jí vidím málo kdy. Z mýdla byla úplně nadšená a doslova řechtání při lovení mýdla, později i mýdel, jí vždy zabere spoustu minut. Kdy jí mýdlo asi omrzí?
 
Byl bych rád, kdyby jste i vy napsali v diskuzi, po čem vaše miminka nejvíce touží či toužily.

Autor: Tomáš Chmelař | sobota 16.11.2013 8:03 | karma článku: 9,07 | přečteno: 353x