Děti a elektronika

Elektronika. Někteří rodiče ji maximálně využívají k uspokojení zvědavosti své ratolesti, jiní v tabletu s hýbacími barevnými obrázky vidí zlého čerta. Faktem však zůstává, že děti se na techniku adaptují rychleji než babičky a dědečkové.

Patřím mezi rodiče, kteří by neradi viděli své dítko před televizí, počítačem či jinou elektronickou věcí dlouhé hodiny. Nicméně si pamatuji jak jsem byl malý klučina já sám a jak moc jsem chtěl koukat na pohádky v televizi a když přišly počítače, tak bych u něho strávil hodiny. Naše Mája zatím ve 2 letech nejeví veliký zájem o tyto zázraky techniky. Nicméně už vím, že čas nastane.

 

I když o televizi Maialen moc zájem nejeví, je neuvěřitelné, jak technice rozumí. Odemykání auta dálkovým ovládáním je výhradně její záležitost. Televizi samozřejmě zapnout také umí. Rozumí že musí být zapojená v zásuvce aby hrála. Radio není problém. Dokonce zná rozdíl mezi autorádiem a normálním rádiem a většinou zapne cokoliv. Ví , že se to zapíná většinou tím velikým, červeným, nebo otočným knoflíkem. Zná funkci baterií, telefonů,....

 

A to se všechno dítě ve dvou letech naučí pouze ze sledování rodičů.  Z toho plyne že děti prostě nejdou ubránit od zázraků moderního světa. To bychom se museli odstěhovat někam na chatu bez elektřiny. Tablet ale nedostane :)

 

 

Fotky ze stránek :  http://uinvent.eu/

 

Pro více článků s miminkovskou tématikou navštivte mou rubriku:   Radosti pro miminka

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Chmelař | středa 22.10.2014 15:00 | karma článku: 9,06 | přečteno: 556x