Chytrá řešení: pojízdná králíkárna či vozík pro děti a křečka

Takovýchto malých ,,vynálezů" mají Češi plné zahrady. Ať si doma něco sešroubujeme pro zábavu, či z důvodu momentálního šílenství, vždy se za bláznivým výrobkem skrývá nějaký nápad. Zde byl nápad asi takový: Mohl by se králík sám venčit a nažrat se trávy?

multifunkční bedýnkaTomáš Chmelař

  Na začátku byla myšlenka o králíkovi, který si hopká po zahradě a spásá trávu. Vždycky ale zalezl do nějakého nedostupného kouta a já ho musel hodinu hledat a dolovat z toho místa ven. Zkusil jsem tedy na králíka uvázat  8 m dlouhý popruh. Někdy jsem musel sice králíka odmotat od stromu či keře, který několikrát oběhl, ale vypadalo to že by to mohlo fungovat. Než zjistil, že provaz lze překousat. A tak mě napadla pojízdná králíkárna :)
   Vidina bedýnky s kolečky byla asi taková, že králík bude uvnitř spásat trávu a až jí všechnu okouše, postrčí si bedýnku dál. Takto může přejet celou zahradu a já se o něj nebudu muset starat. Dal jsem se tedy do práce.
   Vzal jsem velikou zelinářskou plastovou bedýnku, vyvrtal v rozích díry, aby se tam vešly osmičky šrouby a našrouboval jsem na ní stará kolečka od sekačky, které děda nechtěl vyhodit, protože co kdyby se někdy hodily. A měl pravdu :)  . Kolečka se musí našroubovat přes dvě matky, jinak se vám budou povolovat a matka se sama vyšroubuje.
   A fungovalo to? Asi tak do prvního spasení, kdy králík šťouchl do bedýnky a zjistil, že je velice lehká. Tak proč by jí popostrkoval, když jí může podlézt a tradá pryč. Operativně jsem na bedýnku umístil cihlu, takže už jí nemohl nadzvednout a podlézt. Postrkovat těžkou bedýnku se mu ale také nechtělo, tak jsem ho musel čas od času sám přesunout. Králík však vykazuje značnou inteligenci, a tak zjistil, že se pod bedýnkou dá podhrabat.
   Takže vynález popojíždějící králíkárny bych shrnul jako nezdařilý. To bych musel umístit malý motůrek a beterii a bednička by se tak přesouvala sama. Ale úplně se bednička nezavrhla. Přidělal jsem na ní ještě jednu, kam dáváme třeba křečka a naše dcera Mája s ním vesele jezdí po zahradě sem a tam. Někdy musíme vozit i Máju. A králík jí nakonec také využívá, jen k té cihle navrchu jsem musel přidat i dvě na bok, takže se už nemůže podhrabat.

Pro více článků o kutilství navštivte mé rubriky Chytrá řešení či Design a dekorace

Článek převzatý z mého webu pro kutily: http://uinvent.eu/

Autor: Tomáš Chmelař | čtvrtek 30.1.2014 14:50 | karma článku: 10,34 | přečteno: 848x