Islámští bojovníci a zbraně míří do Evropy skrz nákladní lodě.

Přes 500 nákladních lodí měsíčně plujících z Turecka do Evropy, udělá u Lybie, Sýrie a Tuniska nevysvětlitelnou zastávku. Pak pokračují v plavbě do Evropy. Co vezou a co nakládali je ale záhadou. A plyšáci pro děti to asi nebyli.

Přes 500 lodí měsíčně místo přímé cesty do evropských přístavů, udělá těžko vysvětlitelnou zastávku v oblastech postižených islámským terorem.

Evropa nemá pod kontrolou nákladní lodě, jenž míří do přístavů na našem kontinentu. Dle izraelské firmy Windward se přes 500 lodí měsíčně zatoulá k břehům zemí, jež ovládají džihádisté. Proč a co tam nakládají a co pak vezou do Evropy je záhadou. Vyplují z Turecka, míří pár set kilometrů k břehům Itálie a pak změní kurz, otočí se klidně úplně opačným směrem a míří třeba do Lýbie. Tam se zastaví a čekají. Něco naloží a vyplují. Klidně si najedou o tisíc kilometrů víc.

Je jisté, že kapitán lodi neudělal takovou objíždku, jen aby tam natrhal kytičky a nakoupil zajímavé sladkosti. Co za tím je, si každý domyslí asi sám. Jet do Jemenu, Lýbie a dalších afrických zemí, kde není demokracie, asi není jen tak a ne každý tam pojede, když nemá důvod.

Bohužel jak to tak bývá, EU víc hlídá velikost banánů, než naši bezpečnost. Není schopná uhlídat nejenom maličké lodičky, ale ani obří nákladní lodě. Ne nadarmo se již někdy před rokem našli na břehu Francie kontejnery plné zbraní.

Společnost Windward se zabývá bezpečnostní námořní dopravy. Izrael má bohaté zkušenosti s terorismem. Možná v této oblasti by jsme ho občas měli poslechnout.

Opravdu mě zajímá, proč ty lodě dělají tak obrovské kurzové změny a co tam nakládají. A co přivážejí do Evropy.

 

Autor: Tomáš Bubenik | neděle 1.5.2016 8:00 | karma článku: 10,43 | přečteno: 87x