Bohatí lidé, herci, politici, sportovci mají obrovské domy, ale uprchlíky tam neubytují.

Slavní herci či sportovci, například Angelina Jovie, zachraňují uprchlíky a kritizují, jak se k nim špatně chováme. Proč ale tedy některé neubytují. Proč nedají x miliónů dolarů na jejich pomoc. Kritizují, ale sami je nepřijmou.

Někteří vrcholní politici, sportovci a herci se doslova předhánějí v kritice řešení uprchlické krize. Na kontě mají milióny dolarů, všichni dojednoho vlastní nemovitosti po celém světe, obří domy, luxusní vily, přepychové jachty, fotbalové kluby. Jezdí po uprchlických táborech, nešetří pěknýma fotečkama ani kritickými komenty, jak se k nim špatně chováme, co by jsme měli dělat. A země, které staví ploty, nepřijímají uprchlíky, tak to jsou největší zločinci na světě. Ale ryba smrdí od ocasu a tady opravdu něco smrdí.

Například taková nechvalně proslulá osoba v kauze islamizace Evropy. Ano, slavná Angela Merkelová. Ta například vlastní rekreační dům v Hohenwalde, během roku většinou prázdný. Proč tam neubytuje pár desítek, nebo stovek uprchlíků? Tato představa se jí příčí. Ale tahat uprchlíky do paneláků, do ulic k obyčejným lidem, to jí příjde normální. Kazit jim životy jí nevadí, sama si ho ale zkazit nechce. Že by se měla starat o uprchlíky ve vlastním domě, který nepoužívá, to neexistuje.

Nebo Angelina Jolie? Taky jste určitě zaznamenali její návštěvu v uprchlických táborech v řeckém přístavu Pireus a v Libanonu, kde jsou ubytováni syrští uprchlíci. Nemá ona několik obřích domů? Nevšiml jsem si, že by nějaké syřany ubytovala. Stěžuje si, teda doslova obviňuje Evropany: Je to nechutné, jak se může utopit tisíce uprchlíků na prahu nejbohatšího světového kontinentu. Cynické, že. Kritizovat, fotit se, to jí ale holce jde :)

A co George Clooney? Ten se přímo v USA se syrskými uprchlíky také setkal. Samozřejmě nechyběli u toho novináři z celého světa. I ten má několik pozemků a nemovitostí na celém světě, ale v žádném z těchto domů nesídlí žádná syrská rodina. Raději nechávají nemovitost prázdné, než aby tam ubytovali ty, se kterými se tak rádi fotí.

George Clooney s manželkou vlastní pět domů, dvě obrovské vily v Laglio u jezera Como v Itálii, zámek v Berkshire v Anglii, vilu na pláži Cabo v Mexiku a dům v Los Angeles.

Angelina Jolie a Bratt Pitt vlastní tři nemovitosti. Celý hrad v Brignoles v Provence v jižní Francii. Obrovská nemovitost, která byla postavena v 19. století, je vybavena dvěma bazény, kaplí, rybníkem a 35 prostornými pokoji. Pak mají vilu v New Orleans a dům v Los Feliz v Kalifornii.

Ale žádná z osmi nemovitostí nehostí jediného syrského uprchlíka... Tak už se těším na další fotečky z uprchlických táborů a kritiku nás všech, nás normálních lidí, jejichž platy jsou na výši asi tak jedné vteřiny z vašeho filmu. Na který se ale mimojiné rád podívám :)

Autor: Tomáš Bubenik | středa 27.4.2016 8:37 | karma článku: 10,99 | přečteno: 110x