Podržíš mi aneb politické prostitutky

Podržíš mi, Vojto? Podržím ti, Jirko. – Tak nějak se odvíjí dialog ve volebním komiksu ODS. Dvě karikované postavičky dvou nejmenovaných politiků se vzájemně ujišťují, že si podrží. Vtip? Nadsázka? Realita?

Bohužel to třetí. Je realitou dneška jev, kterému se říká politická prostituce. Heslo pro další týdny bude: „ Jdu s tím, kdo dá víc.“  Nejedná se sice o heslo volební, za to je výjimečně upřímné a pravdivé. Jen holek na prodej bude trochu více – Zelený Ondra, Žlutí Kája s Mírou, Rudý Vojta, Černý Cyril a Bleděmodrý Radek - než kunčaftů, kteří jsou jen dva – Oranžový Jirka a Modrý Péťa. Tak si potichu přemýšlím, kdo má v této hře přidělenu roli pasáka. Raději nedomýšlet…

Zajímavá je Vaše role, milí voliči neboť svými hlasy určujete vzhled a atraktivnost každé holky na prodej.  Buď to bude žádoucí a vášnivá dračice, vždy chtěná, naivní a pokorná služtička anebo nikým nevyhledávaná, prostořeká a hloupá Mařka od benzínky. Je to velká moc - rozdat karty, bohužel, pak se již postavy vymknou kontrole a hrají si svoji vlastní hru.

A co je platidlem? No přeci tolik oblíbená korýtka. Čím hezčí holka, tím vyšší a hlubší musí mít korýtko. Ministerské, předsednické, náměstkovské a nějaké ty dozorčí rady atd.

Jenže kdo komu podrží? Vědět to předem, snadněji by se nám volilo. Vědět například, že Bleděmodrý Radek podrží Oranžovému Jirkovi, třeba by se z vášnivé a sexy dračice stala jen hloupá Mařka od benzínky. Nebo třeba, že Žlutý Kája a Míra půjdou do trojky pouze jenom s Modrým Péťou, hned by mnoho občanů této země spalo klidněji.

K tomu všemu jsou naše děvčátka vybíravá. Bleděmodrý Radek předem hlásí  - půjdu s každým, ale s Oranžovým Jirkou jen pokud zhubne, vyroste a odstraní si bradavici drátha, ale i s Modrým Péťou, jen když přestane pořád dealovat Íčko, půjde i do trojky se Žlutým Kájou, ale bez Míry, protože Míra není důvěryhodný a za těch 15 let, co dělá prostituci, už všelicos chytil, zatímco já jsem ještě čistá holka. Zelený Ondra taky říká, že půjde s každým a poměrně levně. Hlavně když bude ministrem. To Žlutý Kája s Mírou jsou slušný holky, ty půjdou jen s Modrým Péťou, ovšem jen pokud to bude mít smysl. Přeci nebudou souložit zadarmo. Rudý Vojta by nejraději šel jen s Oranžovým Jirkou, ale ten nemůže, protože kdysi dávno si sám slíbil, že s Vojtou nikdy, protože Vojta kdysi nebyl Vojta, ale Kléma s Gustou. Vůbec s Vojtou nikdo předem jít nechce, protože cena bude velmi vysoká. Tedy kromě Jirky, tomu se Rudý Vojta jeví velmi přitažlivý.

On ten placený sex prostě není až tak jednoduchá hra, jak by se na první pohled zdálo. Pokud má vše svoji cenu, tak není nic nemožné. A ty, voliči, se v tom vyznej a vol! Vol dobře, tak abychom se dobře mohli prodat.

Jenže co je dobře? Někteří z nás voličů říkají – nevolte ani kunčafty a ani prodejné holky, volte někoho nového. Jenže z těch nových se stanou opět buď děvky, nebo kunčafti. Proč?

Protože prostituce je to nejstarší řemeslo na světě a protože má mladší sestřičku – korupci. A tyhle dvě spolu ruku v ruce kráčí světem od doby, kdy člověk zjistil, že ten druhý má víc než on.

No a co my voliči? Nejsme i tak trochu také prodejné holky, které půjdou za 2400 Kč za hlas?

Autor: Tomáš Balvín | úterý 25.5.2010 17:45 | karma článku: 12,39 | přečteno: 1084x
  • Další články autora

Tomáš Balvín

Demokracie vs. Demokraté

24.1.2023 v 11:58 | Karma: 17,37

Tomáš Balvín

Volíš Losnu nebo Mažňáka?

16.1.2023 v 17:42 | Karma: 20,27

Tomáš Balvín

Vláda národní katastrofy

5.10.2022 v 16:21 | Karma: 37,27

Tomáš Balvín

Závislost je opakem svobody

15.7.2022 v 11:32 | Karma: 16,62