Hozený buřtík – Vít Bárta

Tak nějak ze zvyku si ke kávě otírám iDnes a z titulní stránky na mne kouká Vítek Bárta. Po prvním leknutí, že jsem se omylem přenesl v čase do roku 2010, jsem začal přemýšlet proč. Proč dnes a proč Vít Bárta?

Nejprve bych měl po pravdě říci, že toho pána nemám rád. Nikdy jsem mu nevěřil a nevěřím a dosud známé skutečnosti mojí nedůvěru jen potvrzují. Tenhle článek ale není o Vítkovi Bártovi.

Bude na mne nezvykle krátký o n je něčem jiném. Proč ho zatkli právě nyní? A kdo ho zatknul? Nikoliv Policie ČR v rámci trestního řízení, ale GIBS – Generální inspekce bezpečnostních sborů. Tedy bezpečností složka přímo podřízená premiérovi.  A proč? Pro jakési neurčité podezření v souvislosti s jamováním policejního prezidenta. A kdy ho zatkli? Pár dní po volbách.

Pokud by se jednalo o dlouhodobé standardní vyšetřování, tak by ho mnohem pravděpodobněji zatkli před volbami a neriskovali, že získá poslanecký mandát a tedy případnou imunitu. Stejně tak považuji za nepravděpodobné, že by se v kauze staré několik let najednou objevil nový fakt, který by vyvolal potřebu okamžitého zásahu. Prostě tu něco nehraje.

Proč orgán, přímo podřízený panu Rusnokovi najednou zatkne mediálně známého kontroverzního politika?

A tak mi začíná hlodat červíček. Není tohle jen klasické Vrcení psem? Kdy ve snaze utlumit mediální zájem o nějakou kauzu či osobu, předhodí se mediím a jejich čtenářům, diváků či posluchačům, jiné téma?

Není nejpravděpodobnějším vysvětlením, že ve snaze odvrátit pozornost od schůzky v Lánech, se její účastník a pravděpodobný iniciátor Miloš Zeman se svými poradci rozhodl zavrtět psem a vytvořit lákavý buřtík, který hodí mediálním psům, aby odvrátil pozornost od sebe, od Haška, Tejce, Škromacha?

Hozený Buřtík – Vít Bárta.

 

Tak hezky papejte, já už jsem snídal :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Balvín | pátek 1.11.2013 10:25 | karma článku: 18,64 | přečteno: 838x
  • Další články autora

Tomáš Balvín

Demokracie vs. Demokraté

24.1.2023 v 11:58 | Karma: 17,37

Tomáš Balvín

Volíš Losnu nebo Mažňáka?

16.1.2023 v 17:42 | Karma: 20,27

Tomáš Balvín

Vláda národní katastrofy

5.10.2022 v 16:21 | Karma: 37,27

Tomáš Balvín

Závislost je opakem svobody

15.7.2022 v 11:32 | Karma: 16,62