Otevřený dopis Eriku Čiperovi (Asistence o. p. s.)

Vážený pane řediteli, již jsem s Vámi měl několikrát tu čest a Vaše včerejší estráda před budovou MPSV mě tedy nepřekvapila, ale zároveň na ni musím reagovat.

Vaše demonstrace před budovou MPSV přitom měla jediný cíl.  Požadujete zvýšení příspěvku na péči. Pomineme fakt, že byl navýšen minulý rok a podívejme se na současnost. Mimořádný příspěvek 5000 koncem roku, nebo začátkem příštího pro každého důchodce a pravděpodobně další navýšení důchodů. Jenže Čipera a jeho klienti stále křičí, možná i kvůli cenám za služby osobní asistence. Neurčují si ceny osobní asistence náhodou oni sami ve vedení té které neziskovky?

 

 

AKTUÁLNÍ VÝŠE PŘÍSPĚVKU NA PÉČI
(údaje platné od 1. 7. 2019)

1. duben 2019         >>>  zvýšení pro IV. stupeň závislosti na 19 200 Kč 

1. červenec 2019    >>>  zvýšení pro III. stupeň závislosti na 13 900 Kč? (osoby mladší 18 let)

                                   >>>  zvýšení pro III. stupeň závislosti na 12 800 Kč (osoby starší 18 let)

 

 Dále pan ředitel (a další možní autoři projektu demonstrace proti ministryni) požaduje reformu sociálních služeb. Ano jistě, ale ta by musela být ruku v ruce s reorganizací právě takových NNO, jako je pražská Asistence. Opět nikdo ani slovem nezmiňuje zapomenutý příspěvek na mobilitu. 

 

Napříště raději namísto pořádání demonstrací před MPSV své dotazy na ministerstvo pokládejte seriózním způsobem, přijďte na veřejně přístupný sociální výbor poslanecké sněmovny, nebo napište e-mail poslancům. Pokaždé potřebujete mít za sebou oporu svých klientů, když jdete se na něco ptát? Najdou se koneckonců i takoví, kteří k tomu potřebují davy lidí na náměstí. 

 

S Erikem Čiperou jsem měl osobní zkušenost několikrát, pokaždé negativní. S neziskovkou Asistence o. p. s. jsme se dříve naštěstí nedohodli na vykonání mé praxe. Na jejich Facebooku jsem zablokován, což je mi upřímně jedno. Je to jen laciná a mstivá reakce neziskovky, možná přímo páně Čipery za nevyhovující názory. A ještě si dovolím položit dva dotazy přímo dotyčnému řediteli. 

 

Opravdu jste na tom jako nezisková organizace tak špatně, že se potřebujete zviditelňovat přes fotky demonstrujících vozíčkářů?

 

Je podle Vás pane řediteli Eriku Čipero vhodnější formou položení dotazu vládě demonstrace, nebo komunikace?

Tento článek je přímou reakcí na otevřený dopis ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové. https://www.asistence.org/otevreny-dopis-ministryni-jane-malacove/?fbclid=IwAR3agMPvRfsAyuNCXtrZrRoi_nESiLE6UOj7c1ffiqz3UssmRQcyeKfMqrY

O potížích v sociálních službách jsem psal více zde.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Babický | čtvrtek 27.8.2020 20:23 | karma článku: 12,77 | přečteno: 675x