Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K79a25r80e89l 18C91a90c96h

28. 9. 2014 0:34

S tou stříškou jsem se nesetkal. Mám ale jinou starou zkušenost. Dostali jsme kdysi od syrské armády možnost pobytu v jejich rekreačním zařízení v Lattakii. Jeli jsme tam z Damašku přes Homs a odsud přes tzv. Malý Libanon, což byla část silnice vedoucí přes libanonské území, kde se obchodovalo od špendlíku po lokomotivu s nezdaněným zbožím, v podmínkách dnešních vietnamských tržnic. Nakoupili jsme tam bednu skotské. Když jsme se hlásili v onom vojenském zařízení, bylo nám řečeno, že velitel slaví se svým synem v kasinu narozeniny. Napadlo mě, že by bylo vhodné mu dát jednu láhev whisky. Donesli jsme ji tam a velitel ihned poslal číšníka pro skleničky, oříšky atd. Když jsem začal nalévat, tak oba důstojníci položili ruku na sklenici, abych nemohl nalít. Moje matka začala vysvětlovat, že v té láhvi není žádná whisky, ale jen limonáda. Nato oba sklenky odkryli a začali s námi vesele popíjet. Lahev byla za hodinku prázdná. Ptal jsem se matky,co měl ten výjev znamenat. Vysvětlila mi, že víra jim alkohol zakazuje, ale pijí-li ho jsouc obelháni, hřích prý padne na hlavu toho, kdo je obelhal. A tak na to obelhání musí čekat s rukou na skleničce, aby se mohli napít a neprohřešit se proti víře. Konec konců, křesťan udělá lumpárnu, jde se vyzpovídat, dostane rozhřešení za pár otčenášů a je vše opět v pořádku. Také je to pěkné pokrytectví. Takže v tom si nemají muslimové s křesťany co vyčítat. Jakákoli víra je dobrá berlička pro člověka, který si se sebou neví rady. V běžném životě se však velmi mnoho věřících snaží toho svého boha podvést, či přechytračit.

2 0
možnosti
Foto

Dost jsem se Vašemu příspěvku nasmála.... jsouc obelháni ;-)

V tom asi máte pravdu, poktrytectví tohoto typu u obou skupin je vlastně podobné. Já osobně věřím, protože nevěřím na náhodné uskupení z ničeho, ale tyto projevy mě stále překvapují

0 0
možnosti

M41i23l55a54n 33R39a33d24e27k

27. 9. 2014 23:57

vetsina muslimu jsou jako krestane, berou to lazo plazo, kdyz jim to vyhovuje, a to nejen u nas, to i v jejich zemich.

ale ten obrazek je jako pres kopirak jednoho plakatu z padesatych let, uz si nepamatuji doslova, ale take nejak jako ze "me nenalejvej, jsem komunista" nebo tak nejak. I ta ruka je presne tak.

0 0
možnosti

sice jsem stříšku z dlaní žádnému muslimovi nedělal, ale znám moooc podniků, kde je tma i ve dne a kde se podává alkohol všeho druhu komukoli...a dokonce si troufnu říct kdekoli na světě..ale faktem je, že úplně všude jsem nebyl..!!;-):-)

0 0
možnosti

Pověrčivost starověkého středního východu. Ne všichni jednají podle svého "oficiálního" přesvědčení. Na tom není nic světoborného, spíše mě překvapuje, že to někoho může překvapit. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Mě překvapuje spousta věcí. A co s tou zlodějinou? Je to podvod, nebo to není podvod, když je to pod stříškou? :-)

0 0
možnosti

Nekdy je az fascinujici, kolik lidi chape rozdil mezi bigotnim katolikem a babkou co jde jednou za 14 dni v nedeli do kostela, ale zaroven se podivuji nad muslimy, co klopi panaky a piva "protoze muslim prece nepije, ma to zakazany". :-)

0 0
možnosti
Foto

S tou bigotností máte sice pravdu, ale stejně nevím jak si Alláha představují. Přeci jenom kresťanské deformaci rozumím už lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 723x
Knihu "Panika před úsvitem" je možné stáhnout zde Kdo nechce stahovat, může si přečíst třeba jen anotaci ke knize a hned má jasněji. ......................................................................................................... ... Další mé tvůrčí a podnikatelské aktivity je možné prohlédnout třeba na této stránce, kde prezentuji své ručně vyráběné výrobky... ...Ještě mám své stránky atelieru, které teprve zajíždím přírodní dekorace... .................a nakonec stránky, kam vkládám své články, videa, která mě baví a tak různě... spíše pro zábavu náhodných návštěvníků můj web ZDE