Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K36a28r48e97l 42C43a16c28h

28. 9. 2014 0:34

S tou stříškou jsem se nesetkal. Mám ale jinou starou zkušenost. Dostali jsme kdysi od syrské armády možnost pobytu v jejich rekreačním zařízení v Lattakii. Jeli jsme tam z Damašku přes Homs a odsud přes tzv. Malý Libanon, což byla část silnice vedoucí přes libanonské území, kde se obchodovalo od špendlíku po lokomotivu s nezdaněným zbožím, v podmínkách dnešních vietnamských tržnic. Nakoupili jsme tam bednu skotské. Když jsme se hlásili v onom vojenském zařízení, bylo nám řečeno, že velitel slaví se svým synem v kasinu narozeniny. Napadlo mě, že by bylo vhodné mu dát jednu láhev whisky. Donesli jsme ji tam a velitel ihned poslal číšníka pro skleničky, oříšky atd. Když jsem začal nalévat, tak oba důstojníci položili ruku na sklenici, abych nemohl nalít. Moje matka začala vysvětlovat, že v té láhvi není žádná whisky, ale jen limonáda. Nato oba sklenky odkryli a začali s námi vesele popíjet. Lahev byla za hodinku prázdná. Ptal jsem se matky,co měl ten výjev znamenat. Vysvětlila mi, že víra jim alkohol zakazuje, ale pijí-li ho jsouc obelháni, hřích prý padne na hlavu toho, kdo je obelhal. A tak na to obelhání musí čekat s rukou na skleničce, aby se mohli napít a neprohřešit se proti víře. Konec konců, křesťan udělá lumpárnu, jde se vyzpovídat, dostane rozhřešení za pár otčenášů a je vše opět v pořádku. Také je to pěkné pokrytectví. Takže v tom si nemají muslimové s křesťany co vyčítat. Jakákoli víra je dobrá berlička pro člověka, který si se sebou neví rady. V běžném životě se však velmi mnoho věřících snaží toho svého boha podvést, či přechytračit.

2 0
možnosti
Foto

Dost jsem se Vašemu příspěvku nasmála.... jsouc obelháni ;-)

V tom asi máte pravdu, poktrytectví tohoto typu u obou skupin je vlastně podobné. Já osobně věřím, protože nevěřím na náhodné uskupení z ničeho, ale tyto projevy mě stále překvapují

0 0
možnosti
MR

M76i11l59a82n 29R72a64d19e66k

27. 9. 2014 23:57

vetsina muslimu jsou jako krestane, berou to lazo plazo, kdyz jim to vyhovuje, a to nejen u nas, to i v jejich zemich.

ale ten obrazek je jako pres kopirak jednoho plakatu z padesatych let, uz si nepamatuji doslova, ale take nejak jako ze "me nenalejvej, jsem komunista" nebo tak nejak. I ta ruka je presne tak.

0 0
možnosti
KS

sice jsem stříšku z dlaní žádnému muslimovi nedělal, ale znám moooc podniků, kde je tma i ve dne a kde se podává alkohol všeho druhu komukoli...a dokonce si troufnu říct kdekoli na světě..ale faktem je, že úplně všude jsem nebyl..!!;-):-)

0 0
možnosti
VS

Pověrčivost starověkého středního východu. Ne všichni jednají podle svého "oficiálního" přesvědčení. Na tom není nic světoborného, spíše mě překvapuje, že to někoho může překvapit. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Mě překvapuje spousta věcí. A co s tou zlodějinou? Je to podvod, nebo to není podvod, když je to pod stříškou? :-)

0 0
možnosti
PP

Nekdy je az fascinujici, kolik lidi chape rozdil mezi bigotnim katolikem a babkou co jde jednou za 14 dni v nedeli do kostela, ale zaroven se podivuji nad muslimy, co klopi panaky a piva "protoze muslim prece nepije, ma to zakazany". :-)

0 0
možnosti
Foto

S tou bigotností máte sice pravdu, ale stejně nevím jak si Alláha představují. Přeci jenom kresťanské deformaci rozumím už lépe.

0 0
možnosti