Chtěla jsem psát něco jiného, ale mé setkání s Mengelem...

    nelze prostě přejít, takže má tvorba byla dočasně odkloněna na jinou kolej. Snad se mnoho lidí neurazí, ale mám podezření, že ONI, jsou mezi námi.

Soníkovo deníček, aneb jak jsem (ne)začala psát novou knihu

25.05.2013

    Před pár dny jsem narychlo upravila svou webovou stránku, abych čtenáře připravila na publikování nové knihy. Nemám nic napsané v šuplíku a tak jsem si v duchu vytvořila jen malý koncept, který by měl pro mé účely stačit.  Hned po té, co jsem měla jasno, začal mě bolet zub.  Nebylo to tak drastické, ale musím dodat, že ten zoubek byl před necelým rokem rozvrtaný na zubní pohotovosti a pak jsem byla odkázána k návštěvě svého zubaře.  Problém byl ovšem v tom, že já v novém bydlišti žádného nemám a nesehnala jsem jej ani pro sebe, ani pro svou dceru. Pokaždé, když jsem zavolala, byla jsem odmítnuta s tím, že nové pacienty nenabírají.  Takže na budoucí problém jsem měla zaděláno, byla jen otázka času, než se celý zub vylomí, nebo začne dělat nějaké jiné neplechy.  A to se také stalo. 

    Počáteční bolest mě neodradila a tak jsem večer směle zasedla k textovému editoru za účelem psaní.  Po hodině jsem zjistila, že nepíšu vůbec nic, zato stále myslím na zub a zkouším se všelijak odreagovat.  Pak přišly na řadu obklady, mačkání všelijakých bodů a kdyby to šlo, narvala bych si hlavu do svěráku a pevně utáhla. Svěrák nemám, stejně bych to neudělala, takže jsem začala vymýšlet vývary z hřebíčků a koukla na internet, zda-li někde funguje noční zubní pohotovost.  Bohužel nic takového v okolí nebylo a na cestu do Prahy jsem neměla dostatek peněz.

    Na co jsem však finance měla, byla cesta do Tesca, kde je v provozu lékárna až do večera. Vyrazila jsem tedy, koupila nejsilnější léky na bolest, k tomu přibrala heřmánek a vyrazila zpátky k domovu. Za noc jsem snědla prášků tolik, kolik mi mělo vystačit na tři dny. To nebylo dobré, ale ráno jako zázrakem bylo lépe. Říkala jsem si, HA, třeba to bylo nutné jen pročistit, něco se uvolnilo a bude zase lépe. Zdá se, že to bude dobré, takže poslední dvě stovky si raději nechám a na pohotovost zatím nepojedu. Právě tolik peněz bych totiž potřebovala, abych dojela k zubní pohotovosti a zpátky. 

    Jako naschvál, zub sice o sobě dával vědět, ale nebylo to drastické. Oblbnul mě natolik, že jsem nevyužila ordinační doby zubní pohotovosti a hned po té, co ukončila svou denní pracovní dobu (je to zajímavé, ale ve všední den ordinují od 8 do 16 hodin), bolesti se rozjely naprosto nekompromisně a bezohledně. 

     Vynadala jsem si do kraviček domácích a pak hledala způsob, jak přežít noc. Začala jsem číst, jenže to nebyl dobrý nápad, protože jsem vůbec netušila, o co tam jde a tak jsem knihu odložila. Tupě jsem zabrouzdala na YouTube a vyzkoušela oblíbeného Jana Krause. Docela ráda se na něj dívám, ale jaksi to nesedlo k mé náladě, možná i tento pořad byl pro mě v danou chvíli příliš složitý.  A jak se už na YouTube stává, člověku jsou podbízena i videa, která by osobně ani nehledal, nicméně občas na některé video z nudy či náhlého zájmu klikne. To se stalo i mě, nabrnkla  jsem si video o grilování hambáčů, které připravil pan Zdeněk Pohlreich.

     Áno, to bylo přesné. Pět hodin jsem strávila sledováním porcování masa a poslouchala nenáročné rady ohledně přípravy salátů. Asi je nikdy nevyužiji, pamatuji si jen to, že ve stroužku syrového česneku je takzvaný klíček, který když není tepelně zpracovaný, způsobuje potíže při trávení. Také dnes vím, že mleté maso je dobré do tří hodin začít zpracovávat, protože mletím jsou části masa hodně okysličené a začínají v něm nežádoucí procesy. To byl celý užitek těch několika hodin, ale nebyla to vina pana Pohlreicha, nicméně mi pomohl nevědomky přežít krušné chvilky a dal mi návod, jak naložit s nekvalitními potravinami.

     Hlavu jsem si mezitím obložila bramborovými hranolky, mraženým pórkem a všemi nezdravými či mražením znehodnocenými potravinami. Místo hambáčů na padesát způsobů, které závěrem každého videa mistr kuchař zbaštil, sebevražedně jsem polykala prášky, jako by to byly lentilky.  Nakonec jsem měla teplotu, hlava byla zmrzlá a zimnice mě zahnala do postele. To, co přišlo potom, nebyl snad ani spánek, jen jakási milosrdná ztráta vědomí. Ale i tak, přežila jsem.

     Ráno jsem měla na levé tváři podivný útvar. Jednoduše řečeno, vypadala jsem jak nesouměrné prase. Co bylo blbé, začala jsem cítit úzkost, ale neměla jsem žádný prášek na zklidnění. Nezbývalo však nic jiného, než vyrazit na místo, kterému se záhadně říká zubní pohotovost, protože hlava stále natékala a bolest už dávno zasahovala do míst, kde žádné zuby nerostou. Na cestu jsem se vybavila lahví zmrzlého mléka, dvěma mokrými hadry na střídání a jelo se. 

    Těch 40 kilometrů jsem si stále měnila obklady, které jsem  přidržovala levou rukou. Šlo to, žádný policajt mě nezmerčil a i kdyby, věřím, že by se mě stejně lekl a nechal by mě být. Už jednou mě kdysi  zastavili, protože se jim nelíbilo auto, které jsem právě řídila.  Zaskočila jsem je při kontrole tím, že jsem vehementně žádala, ať to auto raději zabaví a odstaví, protože je to takovej šrot, že se s tím opravdu nedá jezdit. Vyjmenovala jsem jim všechny závady, o kterých jsem věděla a dramaticky prohlásila, že mi jde při řízení fakt o život.  Policisté si mysleli, že jsem asi hysterka, trochu se smáli a bez pokuty mě poslali dál. To jsem potřebovala, protože jsem tehdy dost spěchala.  Takže i tentokrát jsem spoléhala na to, že případné setkání s policií rozehraji tak, aby zcela konsternováni upustili od standardních postupů. 

    K budově „denní“ pohotovosti jsem dorazila v pořádku, v recepci jsem zaplatila poplatek a společně jsme se zasmáli tomu, že vypadám jak obluda z nějakého druhořadého sci-fi. Během chvilky mě pozvali do jedné z ordinací, ale hned jak jsem vstoupila, udělalo se mi po čertech slabo. Byl tam totiž Mengele.... a vím to jen proto, že jsem se s ním už jednou setkala.  

Pokračování již brzy...

 odkazy na obrázky

http://www.stockphotos.cz/image.php?img_id=8808168&img_type=1

http://www.surefirecpr.com/blog/dental-office-cpr/

http://www.barovenoviny.cz/sef-na-grilu-jiz-dnes-vecer/

 

Autor: Soňa Tomanová | sobota 25.5.2013 20:48 | karma článku: 9,35 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Soňa Tomanová

Ukázka současné německé arogance a uvažování nad námi chudšími sousedy

Kvůli migrantům se otevírá to, co jindy je schované za falešnými úsměvy a to nejen v Německu, ale i u nás. Zde je ukázka toho, jak probíhá emotivní diskuze přímo před televizními kamerami u našich sousedů.

17.10.2015 v 14:18 | Karma: 33,55 | Přečteno: 2300x | Politika

Soňa Tomanová

Jedná se o islamizaci Evropy? Další dílek mozaiky pro váhavé

Mnoho z nás je jako nevěřící Tomáš. Vidíme, ale popíráme, můžeme si na to téměř sáhnout, ale nejsme schopni se s tím vyrovnat a tak popíráme jak jen to jde.

18.9.2015 v 22:02 | Karma: 34,92 | Přečteno: 1249x | Společnost

Soňa Tomanová

Záznam z muslimské schůze

Video-materiál pro ty, kteří si chtějí ujasnit názor na extrémní a umírněné muslimy. Potřebujete ještě více? Pravděpodobně se dočkáme dalších důkazů.

16.9.2015 v 22:48 | Karma: 37,49 | Přečteno: 3341x | Společnost

Soňa Tomanová

"Já muslim" - poučné video o islámu v naší zemi.

Jedna a jedna jsou dvě. Kdo si chce spočítat, jaká je pravděpodobnost islamizace naší země, měl by se podívat na toto video. Jistě v něm najde zajímavé momenty, které mu napomohou k vybroušenějšímu názoru na věc.

19.1.2015 v 18:44 | Karma: 25,96 | Přečteno: 2046x | Společnost

Soňa Tomanová

Recenze audioknihy „Angličtina pro každého 1-6"

Autoři poslechového materiálu - Lucie Meisnerová a Roman Baroš /vydaného v roce 2005/, bezpochyby zamýšleli vytvořit kvalitní učební pomůcku, která by začátečníkům pomohla nejen v poslechu, ale i ve výslovnosti anglického jazyka. Jako věčný začátečník, řekla bych, že se jim záměr povedl.

12.1.2015 v 0:07 | Karma: 7,43 | Přečteno: 456x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Alijev má majetek i u vás, EU zavírá oči, říká novinářka o korupci v Ázerbájdžánu

4. května 2024

Premium Leyla Mustafajeva je prozatímní šéfredaktorkou ázerbájdžánského protikorupčního serveru Abzas...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 723x
Knihu "Panika před úsvitem" je možné stáhnout zde Kdo nechce stahovat, může si přečíst třeba jen anotaci ke knize a hned má jasněji. ......................................................................................................... ... Další mé tvůrčí a podnikatelské aktivity je možné prohlédnout třeba na této stránce, kde prezentuji své ručně vyráběné výrobky... ...Ještě mám své stránky atelieru, které teprve zajíždím přírodní dekorace... .................a nakonec stránky, kam vkládám své články, videa, která mě baví a tak různě... spíše pro zábavu náhodných návštěvníků můj web ZDE