Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Nikt nic nie wie, jak w czeskim filmie.

Poláci hodně chodili do kina, a pro ty méně chápavé byly Formanovy filmy těžko k pochopení. :-P

1 0
možnosti
AT

Děkuji za vysvětlení. Přijde mi to opravdu vtipné :-) a obávám se, že místy i trefné :-)

0 0
možnosti
Foto

Argument polského žáka jistě nebyl logicky správný, ale byl citový. Lidé prostě neargumentují jen logicky, nejsou to stroje, jsou to lidé. Ten Polák s Rudou armádou je mi sympatický. Zatímco Vy vidíte v RA příčinu našeho, dle Vás chybného směřování po válce, já v RA vidím příčinu toho, že jsme jako národ mohli aspoň někam směřovat. Nebýt jí (a v souvislosti s ní 150 tisíců obětí jen na území ČSR), tak bychom směřovali leda tak na Sibiř, popřípadě do kremačních pecí. Ale povídáte zajímavě R^

1 1
možnosti
AT

Rozumím tomu, že ne vždy člověk dokáže reagovat logicky - i když na akademické půdě by si podle mě lidé měli dávat na své argumenty větší pozor. Bohužel z úst tohoto Poláka vyšla tato věta jako zbraň se zcela jasný uvědoměním toho, co říká a se snahou vyhrát za každou cenu. Zarazilo mě především to, jak úmyslně zlý byl podtext jeho poznámky a osobně mám největší problém s tím, že mi přijde, jako by k podobnému postoji zde lidé byli svým okolím úmyslně vychováváni. 

Zdá se, že zde chybí jakési národní smíření.

A samozřejmě máte pravdu, že role rudé armády může být nahlížena z mnohých úhlů a že nic není černobílé. Já se k barevnějšímu obrázku stále snažím přibližovat (i když uznávám, ne vždy jsem zcela úspěšná. Nicméně pevně věřím, že se mi to jednou povede.)

Mockrát děkuji za komentář a přeji příjemný den.

1 0
možnosti
Foto

Vtipně a chytře napsané.Díky a karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 542x
Po mnohých změnách se v tuto chvíli nacházím v Kolumbii a svá dobrodružství pokračuji na druhé straně planety - nejnovější příběhy tedy budou odtud :-)