Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MikiInSpain

9. 8. 2011 13:23
zlodeji

Krade se vsude stejne, i jinde okradaji cizince a v centru Londyna vas natahnou v obchode se suvenyry uplne stejne jako v Praze.

Neco jineho je profesionalita sluzeb, ale to uz je jine tema..

0 0
možnosti

HAL9000

8. 8. 2011 13:23
Formulujte přesně ... ne Češi, ale Pražáci.

:-P

0 0
možnosti

captain cook

8. 8. 2011 13:40
v Ceskem Krumlove nebo Brne jsou Prazaci?

0 0
možnosti

Alokii

8. 8. 2011 13:22
Bohužel ani nemusíte být cizinec

a v naší "matičce" vás natáhnou minimálně mírou u piva. Naposledy když jsem si to nechtěla nechat líbit mi kamarádka řekla že to jsou přece pražské míry :-/, to ale přece neznamená že se člověk musí nechat pořád "lehce a nenápadně" obírat . ;-O

0 0
možnosti

stedrik

8. 8. 2011 13:20
když vidím poznámku o autorovi

tak mně tak akorát napadne, že Vy okradete daňové poplatníky o víc, než servírka hosty v hospodě za svoji krátkou kariéru. Student politologie = další zbytečný konzument přisátý na státní kasu.  A notabene, co se týče směnárny, nevěřím, že v týhle lokalitě ta pokoutná směnárna patří vůbec nějakýmu čechovi, máte měnit v bance.

0 0
možnosti

lajika

8. 8. 2011 15:14
Re: když vidím poznámku o autorovi

no já nevím, jestli souvisí slečnou studovaný obor s obsahem jejího blogu. Skoro bych řekla že ne a že tenhle váš osobní útok vypovídá spíš o vás než o autorce blogu.

3 0
možnosti

liason

8. 8. 2011 13:18
nejen cizince

Musím vás zklamat, ale co se týká okrádání, Češi, Moravané a Slezané nejsou ani rasisté ani nacionalisté. Okradou vás bez okolků bez ohledu na to, čí pas vlastníte. V centru našich turisticky významných lokalit i v Horní dolní je to prakticky totožné. Problém je ten, že turista odjede a příště pojede jinam, my ostatní holt máme smůlu, a tak, když nás okrade hostinský na míře, vybereme si to třeba u zákazníka při pokládání dlažby.

1 0
možnosti

Durzo Blint

8. 8. 2011 13:02
Problém je především v kontrole,

která prakticky neexistuje. Jedna moje bývalá kolegyně se rozhodla otevřít na malém městečku cukrárnu i s ruční výrobou. Ty obstrukce a požadavky ze strany státu, přesněji řečeno od lidí, kteří stát zastupují, kterých se dočkala, ji tak znechutili, že po šesté kontrole v jednom měsíci to prostě zabalila a prostory obsadili Vietnamci se svou večerkou.

Řeknu to jednoduše - nemazeš, nejedeš...........a zaplatí to právě ten turista.;-)

0 0
možnosti

captain cook

8. 8. 2011 12:41
dvoje ceny v restauraci

jsme take zazili. Jednoho dne cestou na metro jsme si vsimli male recke restaurace v blizkosti Mustku a po prohlednuti barevnych tabuli s jidly a cenami umistenymi kolem vchodu jsme se rozhodli jit dovnitr na recke jidlo.

Ke stolu nam prinesli vicejazycne menu v deskach a ejhle! ceny byly jine, samozrejme vyssi nez inzerovane venku. Mozna proto, ze jsme s manzelkou mluvili mezi sebou anglicky?

Dal jsem se do nich svoji nejlepsi prazskou cestinou a jejich vymluvy, ze cedule kolem vchodu jsou "stare" jsem odmitl prijmout. Obvinil jsem je z falesne inzerce a de facto okradani hostu. S manzelkou jsme se okamzite zvedli a odesli.

1 0
možnosti

jurneff

8. 8. 2011 13:12
Re: dvoje ceny v restauraci

...a oni si z toho ovšemže nic nedělají a kradou dál....

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

8. 8. 2011 12:16
zas tak hrozný to snad není

Bývalo to daleko horší... Třeba taxíky. Ještě před pár lety to bývalo dobrodrůžo, to jsem manželovi zakazovala mluvit anglicky, abychom neplatili "americkou taxu", protože jsem se nechtěla s nikým hádat ... dnes neexistuje, že by tě v taxíku objednaném přes dispečink "natáhli". Dokonce jsem zaznamenala, že taxikáři jsou dnes vesměs i velmi úslužní a milí. To dříve rozhodně nebývalo...

Oni i turisti dnes nejsou takoví naivkové jako dříve, na netu máš "recenze" téměř na každý jezdící schody, takže s iPhonem jsi v obraze rychleji, než rodilý Pražák... To sdílení informací o zlodějíčcích je jediná efektivní metoda, jak jim zatnout tipec... a funguje.

2 0
možnosti

rachitico

8. 8. 2011 8:38
My v Bruntále turisty neokrádáme

Akorát k nám nejezdí.A to máme i zámek.

Asi turisté chtějí být okrádáni jinde. Jsou to asi masochisté.:-P

0 0
možnosti

por.Dub

8. 8. 2011 8:28
Byl jsem

na Karlštejně. Tam je kurz obchodníkú eště lepší !!!  Jedno EUR  rovná se jedna koruna  Česká.  Nemá chybu.

0 0
možnosti

Tereza K.

8. 8. 2011 8:53
Re: Byl jsem

Tak jak vidím, tak to tedy v Praze není nejhorší.:) Děkuji za informaci

0 0
možnosti