Pečujete o dítě do 4 let a dobrala jste rodičák?

Super! Existujete! Poslanci a někteří senátoři jsou totiž přesvědčeni, že neexistujete. Ozvěte se!  Chtějí vás nespravedlivě vyškrtnout z navýšení rodičáku. Prý kdo dobral, pracuje...

Ačkoliv dnes už nemusí být rodičovská dovolená, tedy doba, kdy "chybíte" v práci, a pobírání rodičovského příspěvku stejně dlouhé, protože stát chce "zvýšit míru ocenění péče o malé děti a umožnit lepší sladění práce a soukromého života pečujících rodičů", zákonodárco se nyní tváří, že až na pár vyjímek KDO UKONČIL ČERPÁNÍ RODIČÁKU, NASTOUPIL DRUHÝ DEN DO PRÁCE.

Jsou takové případy, ale jsou i případy, kdy rodiče pracují a nechali si rodičák běžet, třeba si snížili měsíční částku. Zaměstnavatel za ně tím pádem nemusí platit pojištění. Brý,ne?

A pak jsou případy, kdy rodiče vyčerpali rychle a hospodaří si s penězi ze svého účtu. Přitom nadále pečují o dítě do 4 let. Mají buď nahlášenou delší rodičovskou v práci, nebo nemají školku atp.

 

NIC NENÍ ŠPATNĚ! STÁT TO UMOŽNIL - KAŽDÝ SI MŮŽE ČERPAT TĚCH 220 000 JAK DLOUHO CHCE. (časovou hranici tvoří 4. narozeniny dítěte)

A MŮŽE PRACOVAT, NEBO SE MŮŽE NEUSTÁLE 24 HODIN DENNĚ, 7 DNÍ V TÝDNU STARAT O DÍTĚ, AŤ ČERPÁ, NEBO NE. 

 V pořádku.

V pořádku však není to, že nyní se nemá zvýšení rodičáku týkat těch, co dočerpali. Zástupci lidu se odvolávají na to, že kdo dobral, pracuje, tak proč mu sypat další peníze.

Třeba proto, že rodičák není náhrada mzdy?

Nebo proto, že spousta lidí dočerpala a nadále celodenně pečuje o děti do 4 let?

A pokud by jim vadilo, že nekdo pracuje a měl by dostat 80 000 navíc, to je to zvýšení, proč jim nevadí ti rodiče,  co berou třeba 50 Kč měsíčně rodičák a pracují na plný úvazek?

Můžete mi to někdo vysvětlit? Nebo ještě lépe, můžete to někdo vysvětlit jim?

A vy,

co jste rodičák dobrali,

jste doma a pečujete celodenně o dítě do 4 let, 

ozvěte se!

A kam? Hledejte třeba Zvýšení rodičovského příspěvku pro všechny s dětmi do 4let.

Případně sem do komentáře a pokud nejde ani to, napište všem z hnutí ANO, a vlastně klidně uplně všem zástupcům lidu.

#TAKEPECUJEME

Amen.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Taucová | sobota 30.11.2019 21:35 | karma článku: 11,35 | přečteno: 343x