Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Správně se měla vyplácet z toho navýšení 80 tsíc jen poměrná částka, procentně odpovídající dosud nevyčerpané mateřské v rozhodný den stanovený zákonem. Takhle by byly elminovány spekulace kdy byl vyplacen skoro celý příspěvek až na potřebnou minimální částku na spekulativně změněné měsíčně vyplacené minimální uržovací davky 50 Kč. 80 tisíc bude vypláceno i těm, kterým zbývalo čerpat z původní mateřské jen 50 Kč

1 0
možnosti
Foto

J47a33n34a 16M32a38j85o24v61á

1. 12. 2019 10:03

To je tak, když se cokoliv dává zpětně. To pak spravedlivé prostě nikdy není a všichni jsme to někdy v něčem zažili.

Jediné, co by tyhle litanie zastavilo by bylo zvýšení pouze pro ty rodiče, jejichž dítě se po platnosti změny teprve narodí. (Všechny předchozí děti se přece narodily do podmínek, které jejich rodiče znali a akceptovali.)

Ne, vlastně ne, nic by to nezastavilo. Dneska je prostě doba neustálého nesouhlasu a dožadování se výhod.

Je fajn, že je podpora v rodičovství zvýšená. A někdo na to dosáhne a někdo ne. Tak to prosstě v životě chodí a tyhle články mi trochu zavání zbytečným bolestínstvím.

3 0
možnosti
Foto

Ano, děti, co se narodili dříve, se narodili do podmínek, které znali a akceptovali,ale pro ČÁST z nich se ty podmínky změnili. To je v rozporu s Ústavou, to prostě nejde. Buď všichni, nebo nově narození. Jde prostě o to, že vyřadit pětinu oprávněných příjemců z ČEHOKOLIV není v pořádku.

Dáte důchod 4 důchodcům z 5, protože stát šetří? Asi ne, že. Toto je nemlich to samé.

0 1
možnosti
Foto

Vaše přání je v přímém rozporu s účelem peněžité podpory v mateřství.

0 0
možnosti
Foto

nebavíme se o PPM, ale o rodičovském příspěvku. A ten NENÍ náhrada mzdy:1) PŘI POBÍRÁNÍ RODIČOVSKÉHO PŘÍSPĚVKU MŮŽETE PRACOVAT

Ba co víc, nejenže spadáte do kategorie osob, za něž stát platí pojistné a to i přesto, že pracujete, jako bonus získáváte POVOLENKU pracovat neomezeně, narozdíl od situace, kdy jste vedena jako osoba pečující o dítě do 7 let, kdy si můžete vydělat do cca 10 000 Kč mešíčně. Dalším omezením při péči o dítě do 7 let je maximum 300 hod/rok/zaměstnavatel.

Zákon o státní sociální podpoře říká o práci, tedy výdělečné činnosti, toto:

§ 30 Podmínky nároku na rodičovský příspěvek a jeho výše Rodič, který po celý kalendářní měsíc osobně celodenně a řádně pečuje o dítě,...

§ 31 (3) Podmínka osobní celodenní péče se též považuje za splněnou a rodičovský příspěvek náleží, jestliže.. e) rodič zajistí péči o dítě jinou zletilou osobou, nejde-li o případy uvedené v písmenu a), v době, kdy je výdělečně činný

2) RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK SE NEPOČÍTÁ DO PŘÍJMU, NEDANÍ SE

Podle České daňové správy se pro tyto účely do příjmu manželky/manžela nezahrnují tyto příjmy: dávky státní sociální podpory (tj. např. rodičovský příspěvek)

3) RODIČE VÍCERČAT DOSTÁVÁJÍ 1,5 NÁSOBEK TOHO, CO RODIČ JEDNOHO NEJMLADŠÍHO DÍTĚTE V RODINĚ

Pokud by byl rodičovský příspěvek koncipován jako náhrada mzdy, můžete mi vysvětlit, proč by někdo dostával náhradu ve výši 1,5 násobek mzdy?

0 0
možnosti
BH

Vychovala jsem tři děti. Kde se mám dobrat svých 3x 80 tisíc?!

5 0
možnosti
Foto

A jsme u toho: Kde máme my všichni, co už jsme za prachbídných podmínek vychovali, oněch 300 tisíc?

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1640x
Bývalá samoživitelka a  dobrodruh neustále .) 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy