Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V technické civilizaci bude pořád nezaměstnanost, je to sociologie, inteligentní vláda resp. společnost bude investovat do toho, aby lidé rozvíjeli svou kreativitu a nějak se ve  společnosti uplatnili. Vyplatí se to všem. Uplně nejhloupější přístup je vyčítat nezaměstnaným, že nemají zaměstnání.

5 0
možnosti

Bohužel, je to otřesná situace! Dříve před rokem 1989 bylo v naší republice plánované hospodářství a nezaměstnanost tak vysoká nebyla. Po vyučení či po skončení školy mohli studenti nastoupit do závodů, se kterými se předem seznámili a už asi rok před skončením studia podepsali závazek na setrvání u nich v zaměstnání třeba na dobu 3 let a co je dnes? Nic takového už neexistuje. Závody neprojevují absolutně žádný zájem o absolventy, Úřady práce mají plnou hlavu starostí ... Máme vysokou nezaměstnanost! Na jedno místo je strašně moc zájemců a šanci může dostat pouze jenom jeden z nich. Podniky spíše více  propouštějí než by přibírali nové zaměstnance ... Taková je krutá realita!

2 6
možnosti

Alo jo, práce byla. V ŽOS Louny bylo v truhlárně zaměstnáno 15 zaměstnanců, asi 10 vojáků a pár studentů gymplu na praxi. Kmenoví zaměstnanci nepracovali vůbec, my, študáci asi 3 hodiny a vojáci cca 4 hodiny z pracovní doby. Chápu, že se Vám to moc líbilo.

4 1
možnosti

Budu krutá - není mi líto mladých bezdětných mužů a žen, kteří nemají práci, když nejsou ochotní vyjet za prací tam, kde ji mají šanci dostat. Ale to by se museli vzdát pohodlí mamahotelu, televize, jít bydlet na ubytovnu a starat se sami o sebe. Můj otec za socíku dojížděl za prací, protože v našem městečku jednak moc práce nebylo, jednak se rozhádal, s kým se dalo. Bydlel na ubytovnách, v maringotce, jak to zrovna bylo třeba. A maminka se starala o domácnost a tři děti a chodila do práce a nefňukala, že je na všechno sama.  Zhýčkali jsme ty naše potomky. Chtějí mít všechno hned a s minimálním úsilím. Být můj syn nezaměstnaný, tak ho doma tak zapřáhnu, že ještě rád vyrazí do světa:-).

5 6
možnosti

I62r39e60n10a 61H46r19u69b57á

11. 3. 2013 13:33

Mladý zdravý člověk bez závazků bez práce je opravdu divné. Mě je líto lidí bez práce před penzí, s nějakým handicapem apod. Mladíka litovat opravdu nebudu. Může jet za prací do Prahy nebo vůbec do světa. Aspoň se naučí jazyk.

5 5
možnosti

Pokud ten dotyčný nepracuje 4 roky, je to jen a jen jeho osobní selhání - za to nemůže žádná společnost. Call centra, McDonald,... ty berou pořád - a není k tomu potřeba žádné  speciální vzdělání, stejně jako v práci u pásu...Jenže to by hoch asi musel opustit maminčin byt se servisem a pracovat za plat odpovídající jeho vzdělání a nezkušenosti.

Jinak demokracie je i se svými chybami to nejlepší, co existuje, za ta století se metodou pokus-omyl  vychytaly všechny slepé cesty - a určitě bych se nechtěla dožít hledání, případně uskutečnění nějaké nové  "třetí cesty"

4 2
možnosti

Je-li vyučený zámečník, odpovídá "práce" v call-centru jeho "vzdělání"? :-/

2 3
možnosti
Foto

K tématu bych sdělil asi tolik, že děláme psí kusy a ať to stojí, co to stojí, s prokazatelně fyzicky či duševně vyšinutými. Těch, kteří se do dnešní doby " co můžeš urvi " jenom prostě nehodí, si však nikdo bohužel nevšímá. Rčení, že všichni máme stejnou šanci, je scestné.

5 2
možnosti

O čem to tady mluvíte? Jestliže mladý vyučený zámečník není schopen sehnat práci, tak je to proto, že je neschopný. Šetřete si pláč pro někoho potřebnějšího, třeba matku samoživitelku, invalidu........

2 2
možnosti

J38i75ř59í 59A19l81e61x74a

11. 3. 2013 12:37

Definujte "sociální spravedlnost". Co to je? Kdo určuje, co je sociálně spravedlivé? Rv8-o

2 2
možnosti

Konsensus společenství lidí tj. společnost, ve které se dobrovolně rozhodli žít.

2 0
možnosti
Foto

Kašlu na to, že 80% světového bohatství patří 2% lidí. Vadí mi, že jim patří policie, soudy a zákonodárné sbory.

7 2
možnosti
Foto

Obávám se, že píšete nesmysly: 

„Ale ono to není osobní selhání jednotlivce….je to obrovské selhání této společnosti. Je to selhání všech dosavadních principů demokracie, komunismu, socialismu…. Ani jeden z těchto systémů nedokázal zabezpečit sociální spravedlnost ve světě. Já věřím, že ten správný systém existuje a že ho najdeme. Ale zdá se mi, že už je nejvyšší čas začít hledat.“

Jedná se o čisté selhání toho hocha. Nikdo není povinen jej zaměstnat jako zámečníka, i když se jím vyučil. (A navíc jsem si jist, že zámečníků je málo.) Jestli něco selhává, je to to, že příliš lidí touží po tom, aby se o ně někdo prád staral, i když jsou zdraví a silní. Společnost nemá s tím, co hoch umí/neumí dělá/nedělá nic společného. 

Zřejmě chcete budovat komunismus. Klidně si ho budujte, ale někde jinde a beze mne. Spravedlnost, jakou požadujete, je zmarem všeho snažení lidského, úpadkem všech cílů a šancí.

8 5
možnosti

8-o

Jen  ziram...............

1 1
možnosti

A to já si myslím, že ten správný systém měli leda tak indiáni v amazonském pralese ... ovšem jenom před příchodem bílého člověka.  :-( ... A obávám se, že bílý člověk se pro panující chamtivost správného systému nedočká nikdy...

5 1
možnosti

P.S.: Termínem bílý člověk označuji (jako cukr) dnešního člověka průmyslového, umělého, rafinovaného...  (na rozdíl od lidí žijících přirozeně ve volné přírodě). ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4869x
Byla jsem dlouho módní návrhářkou, než mi došlo, že je mi móda naprosto lhostejná, že mě baví jen v souvislosti s tím, co člověk pomocí svého oblečení a doplňků o sobě sděluje. Začala jsem pracovat jako poradkyně stylu a moje téma je Oblékám svou duši. Napsala jsem eBook 8 KLÍČŮ K VAŠÍ DUŠI, je o tom, jak najít sama sebe v záplavě stylů a falešných programů z okolí. Stala jsem se poradcem osobního stylu a učitelem toho, jak vynést skryté informace z nevědomí do vědomí - paradoxně přes, pro někoho tak nepodstatnou součást našeho vnějšího projevu, jako je OBLEČENÍ :). Podívejte se na moje webové stránky  www.tanahavlickova.cz, www.modaaduse.cz