Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kde jsou ta rizika?

V průběhu celého roku jsme byli svědky růstu populismu, nacionalismu a bohužel také extremismu nejen v Evropě, ale i ve zbytku světa,“ řekl Sobotka v projevu. Proto je, podle něj, národním zájmem ukotvení v evropských strukturách.

Nějak mám pocit, že si politikové dost hodně pletou příčinu a následek. Vidí rizika, která jsou sekundární, ale nevidí ta primární. Přitom růst tzv. populismu, nacionalismu a extrémis­mu by velmi rychle poklesl, kdyby začali řešit příčiny této krize – nelegální migraci a invazi islámu do Evropských zemí. To se jim ale nechce. Raději budou řešit zneužívaní sociálních sítí k vyjadřování pro ně nehodících se názorů.   

Politikové hlavně levicových stran se stále ještě nevzdali svého snu na vytvoření společ­nosti, kde v popředí bude stát usmívající se nedotknutelná elita – Eloi, za nimi síla jejich multikul­tur­ních voličů závislých na dávkách a státu a někde hluboko v podzemí bude se skrývat tlupa bílých, zlých, xeno­fobních ale pracovitých Morloků, kteří tento dokonalý svět budou udržovat svou prací v chodu.

Pro vytvoření takového ideálního světa je samozřejmě nutno tvrdit, že populismus, nacionalismus, xenofobie a také veškeré formy svobodného vyjadřování jsou těmi skutečnými riziky. Ostatní rizika jsou zanedbatelná. Protože my to zvládneme a dokonce máme osud ve svých rukou, jak říká paní Merkelová. Čeho bychom se tedy měli bát, když nás sluníčko v srdci hřeje?

Takže shrňme si to. Rizika migrace jsou velmi malá a dlouhodobé benefity pro společnost je výrazně převyšují. Islámu, jakožto převažujícího náboženství migrantů, se bát nemusíme, protože se jedná o náboženství míru a lásky.

Proč bychom se měli bát muslimských migrantů, když tu (skoro) žádní nejsou? Správná odpověď je: Nebojte se, oni přijdou. A kdybychom je náhodou nechtěli nebo oni by nechtěli, tak alespoň sem mohou vždy vyrazit na výlet z Německa, aby utratili svá těžce nabytá Eura. Takže, těšit se, minimálně, můžeme. 

Máme se bát nemocí, které si migranti nesou ze svých zemí? Statistika říká, že mnohem pravděpodobněji zemřeme na nějakou tuzemskou osvědčenou nemoc – rakovinu, chřipku, zápal plic, cukrovku apod. To že pár lidí zemře na něco nového exotičtějšího, statistiku moc neovlivní a je to jistě potěší.

Máme se bát okradení, přepadení, napadení pro nevhodný pohled, ženy osahávání či zná­silnění? Statistika říká, že riziko, že se staneme obětí domácího násilí (ženy ze strany man­želů, muži ze strany manželek, děti ze strany rodičů) je vyšší. Navíc by bylo rasistické hledět při napadení či znásilnění na barvu kůže útočníka, že?

Máme se bát, že naše děti ve škole či po škole napadnou gangy malých cizinců? Proč? Děti, jichž se to pravděpodobně bude týkat, by i tak byly šikanovány svými spolužáky. Když jsou tak změkčilé, že si nevytvoří vlastní gang, tak, co se diví?

Mají se učitelky bát, že jim malí emigranti nebudou chtít podat ruku nebo, že je dokonce nebudou respektovat? Vůbec ne – měly by se spíše bát o svou práci. A že by nějaké zlé ředi­telky mohly zakazovat nošení náboženských symbolů do škol a tvrdit, že je to v rozporu se školním řádem – no to by se na to paní ombudsman podívala!

A co policisté? Měli by se bát nárůstu kriminality a většího ohrožení při své práci? Ani náhodou, když budou dělat to co předtím a nově příchozích si nebudou všímat, tak jim nic vážného nehrozí.

Máme se bát, že zde vzniknou nějaké no-go zóny? Proč? Slušný člověk přece ví, kam má a kam nemá chodit. Kde je vítaný a kde ne. A pokud ne, tak to brzy zjistí. Pokud nebude chodit, kam nemá, žádné riziko mu hrozit nebude (zvláště, když si ještě pořídí ochranku), že?

Máme se bát terorismu? Určitě ne – riziko, že vás přejede auto je přece mnohem větší. Je ovšem paradoxem, že se současně můžete stát obětí terorismu a přitom vás přejede auto. Tak si obě statistiky přijdou na své a poměr rizik se nezhorší.

Máme se bát ekonomické krize? Proč? Když budeme všichni poctivě na emigranty pra­covat a oni stejně poctivě utrácet naše peníze, můžeme si být jisti, že naše ekonomika poroste. Svědčí o tom například čísla z Německa a tam vědí, o čem mluví. Emigranti jsou pro eko­nomiku požehnání.

Máme se bát o naše evropské, národní a křesťanské tradice? Abychom se o ně nemusili bát, stačí je zrušit. Prosím vás, kdo tu ještě chodí do kostela? A vánoční trhy, stromky a další přežitky – dát si dárky a popřát si všechno nejlepší do nového roku můžeme přece i bez toho? Multikulturní společnost nás obohatí sama o sobě.

Máme se bát, že nás muslimové v našich zemích skrze dělohy svých žen přečíslí? Proč? Stejně nás již delší dobu ubývá. Je třeba přenechat místo životaschopnějšímu agresivnějšímu druhu – copak jste se lidi, proboha, neučili o evoluci?

Máme se bát EU? Zbaví nás EU postupně občanských svobod a vnutí nám svoji vůli? Nebojte se, oni to s námi myslí dobře a hlavně upřímně. Koneckonců, kam bychom dávali použité politiky, o něž už u nás není zájem?

Máme se bát občanské války? Určitě ne, díky starostlivé EU drazí xenofobní občané nebudete mít čím bojovat. No, a ten zbytek odporu stát snadno potlačí. Máme přece moderní právní stát, kde občané nemohou brát spravedlnost do svých rukou.

Máme se bát světové války? Tady se samozřejmě bát musíme – toho zlého Ruska. Opět naštěstí tu máme naše emigranty – milióny zdravých silných mužů. Ti nás ochrání. Stačí je co nejrychleji začlenit do ozbrojených složek – policie a armády a nejlépe do nových nadnárodních Evropských vojenských sil. Mohli by tak bojovat i proti nezdravému nacio­nalismu národních států. Tím zároveň uspo­kojíme i sexuální potřeby migrantů, protože ženy po mužích v uniformě prostě šílí zvláště, mají-li i nabitou zbraň.

Máme se bát, že muslimové za nějaký čas vyhrají volby? Stačí získat 5 % hlasů a mohou být ve vládě jako vítaná posila levicových stran. Pár dalších % a naopak levice bude jejich vítanou podporou a pak společně ty hloupé volby, celou tu slabou demokracii a ne­funkční právní stát, na něž si furt tak stěžujeme, zruší.

Tak čeho se bát? Populismu a xenofobie?

Autor: Rostislav Szeruda | sobota 21.1.2017 10:38 | karma článku: 35,11 | přečteno: 796x
  • Další články autora

Rostislav Szeruda

Věř a víra tvá Zemi uzdraví

Máme zde nové náboženství – klimazelené. Ještě nenašlo Boha, ale už má své svaté, a brzy zřejmě i své mučedníky. Nehlásá naději ale neodvratnou zkázu, pokud nepřij­meme jeho svatá dogmata za své a nebudeme se dle nich chovat.

19.11.2019 v 17:10 | Karma: 20,09 | Přečteno: 370x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Rostislav Szeruda

Turecká invaze

„To jsou Kurdové,“ řekl nám pohrdavě náš turecký průvodce na výletě do Istanbulu asi před třiceti lety, když jsme se vzpamatovali ze šoku. Ne každý den se člověku stane, aby potkal na rušné ulici medvěda – běžícího medvěda.

13.10.2019 v 19:02 | Karma: 30,26 | Přečteno: 1377x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Medicína, věda a homeopatie

Homeopatie je alternativní léčebná metoda, která používá tak malé dávky léčebných látek, že v jejich léčebných preparátech prakticky žádné účinné látky nejsou. Pro širokou vědeckou obec je tak tato metoda léčení nepřijatelná.

3.7.2019 v 16:46 | Karma: 18,76 | Přečteno: 709x | Diskuse| Věda

Rostislav Szeruda

Jako mravenci a včely

Víc hlav, víc rozumu, říká jedno rčení. Dva lidé vyřeší problém snadněji než jeden. Tlupa přežije spíše než osamělý lovec. Společenství hmyzu jeví inteligentnější vzorce chování než jedinci, co je tvoří.

3.6.2019 v 17:01 | Karma: 12,85 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost

Rostislav Szeruda

Potřebujeme novou silnou pravicovou stranu

Patřím do generace, která zažila vládu jedné strany. Mám pocit, že se ta doba vrací zpět. Stran máme sice na pohled hodně, ale jako by se posouvaly na jednu hromadu, která pro mne osobně nevoní. Chtělo by to čerstvý vítr.

24.5.2019 v 19:27 | Karma: 31,01 | Přečteno: 631x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

VIDEO: Jak vidí EU maturanti? Do Unie se už narodili, cení si cestování

1. května 2024  11:45

Česko ve středu slaví dvacáté výročí vstupu do Evropské unie. Redakce iDNES.cz při této...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvaceti požárů, u dalších pak zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadila proti davu plyn i vodní dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik