Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eldaha

1. 9. 2012 21:59
Nechápu,

proč má stále někdo potřebu stavět mládí a stáří proti sobě. Mladí přece všichni byli a staří většinou budou )když se dožijí). Jsou to prostě dvě strany jedné mince ŽIVOTA.

0 0
možnosti
MS

kilokrok

2. 9. 2012 13:02
Re: Nechápu,

Máte pravdu, je to tak, paní Eldaho!

Lidská hloupost má řadu podob a u každého se v různé intenzitě projevuje!

Nejvíce názorových kotrmelců dělá člověk v mládí, zvláště když žije v prostředí, které k tomu napomáhá! Stoprocentně příjde doba, kdy se za tento článek mladá autorka bude stydět!

Co zjevně nechápe je, že v době, kdy trochu víc vyzraje, již své hlouposti nevezme zpět tak, jak by si představovala! Nikdo na takovou střeštěnost nebude brát ohled! Jednou si tak zásadně chybovala a ukázala svoji nedokonalost myšlení a teď máme věřit, že jsi chytřejší?

Mnoho mladých žen má pocit, že vzhledem k jejich kráse jí leží svět u nohou a že se jí vždy někdo zastane! A ono to pravda není! Již jen ten fakt, že bude stárnout a tudíž měnit se, způsobí poznání tvrdosti, které se obrátí proti ní! A bude to bolet! Pak teprve tento její dnešní článek nabude na účinnosti!:-/Bohužel proti ní samotné!

0 0
možnosti
C

carolusI

1. 9. 2012 21:46
Kde je hanice

mezi mládím a stářím ? Znám lidi, kteří jsou o třicet let mladší než já a připadají mi staří. Asi to nebude jen věkem, ale duševní svěžestí. Někdo je mladý po celý život a jiný je starý už po dvacítce. U autorky hodnotím, že o tom přemýšlí a i když ta tabulka  přinejmenším v některých bodech nesedí, odrazový můstek to je. Jen bych  byl velmi opatrný s hodnocením technické vyspělosti a vzdělanosti. Mě naopak připadá, že u mladých dost upadá. Bleskové klepání do klávesnice mobilu a znalost počítačových her není technická vyspělost. Kolik mladých má alespoň rámcový přehled, jak vlastně ten mobil funguje ? Ta starší a dnes už odcházející generace měla k technice jiný přístup než dnešní mladí. Většinou se snažila novinkám porozumět a pochopit jejich fungování. Dnes  mládež dovede techniku  bravurně používat, ale bere jí asi jako létající koště či kouzelnou hůlku. Staří zase rychle zapomínají, že kdysi byli také vystresovaní ze složitosti světa. Vzájemná ohleduplnost může dost pomci.

2 0
možnosti
N

nikolaj

1. 9. 2012 20:26
vaše tabulka Mladý člověk+

velmi pokulhává (je velmi subjektivní), pokud se chcete dopracovat k nějakému  výsledku musíte zvolit určitý stejný počet mladých a starých lidí a "jít trochu do hloubky", prostě základy statistiky. To, že někdo je gramotný s PC ještě neznamená, že je technicky vyspělý. Vzdělanost našich mladých lidí je povrchní a pravda je i jinam orientovaná, mladí lidé vašeho věku neumí diskutovat, špatně argumentují (to zase souvisí se vzděláním a životními zkušenostmi). Kdo je ve vaši tabulce "starý člověk" ?. Ten komu bylo padesát, šedesát, nebo od sedmdesáti výš. Zdání klame;-D.

0 0
možnosti
PZTM

pátý ze tří mušketýrů

1. 9. 2012 20:20
Asi jo.

Ve vašem článku je vidět opravdovou snahu o objektivitu. V podstatě je to tak, ty vlastnosti sedí, samozřejmě v obou kategoriích se najdou výjimky. Jen ten nadpis se mi moc nelíbí, navozuje tu jakési antagonistické asociace. Je ovšem pravdou, že když dojde v podniku k propouštění opravdu dochází k jakémusi boji staří vs. mladí. Hádejte, kdo to projel na celé čáře v tom našem. Hádáte správně, starší byli propuštěni. Opět platí heslo z kterého jsme si dělali legraci za komančů: " mladí vpřed a staří na svá místa".

0 0
možnosti
DIB

Deratizátor is back!

1. 9. 2012 19:36
Ehm, ty záporné vlstnosti u mladých jsou velice alarmující..

Ale zase na druhou stranu nálada, jaká vládne v polistopadové společnosti Vám dává plně za pravdu. Proto s toho staří lidé vycházejí tak špatně. To co popisujete jako kladné vlastnosti starých lidí, lze chápat jako v dnešní době těžkou formu hendikepu. Kterou se naopak mladí naučili využívat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 501x
Osobní stránky: www.katerina-allanova.estranky.cz

Seznam rubrik