Vinnen,či nevinnen?

5.května byl v MF Dnes otištěn článek "Ďáblův kočí"-svědectví dlouholetého řidiče odsouzeného násilníka s medicínským titulem Jaroslava Bartáka.Podobný článek je ke zhlédnutí na idnes http://zpravy.idnes.cz/bartakuv-ridic-se-rozhodl-vypovidat-d7x-/domaci.aspx?c=A120504_205012_domaci_brd

Otázka je-li vinnen Jaroslav Barták je zbytečná.On sám v kriminále brzy pozná,co obnáší práce "asistentky".Poptávka tam po něm bude velká a netřeba dodat,že si plně zaslouží,ochutnat vlastní medicínu,na kterou má díky štědrému školství i diplom-ke škodě lékařům a lékařskému stavu,kterému jen kazí prestiž v očích veřejnosti.

Otázka viny a článek patří jeho řidiči Josefovi,který pro Bartáka jezdil sedm let a celou dobu mlčel o jeho chování.Stejně tak mlčela i Bartákova manželka-také oběť násilného trestného činu.

V článku MF Dnes 5.května je podrobně popsána jeho osobní zpověď,incident z 12.12. roku 2007, rozhovory ostatních asistentek,výhružné sms zprávy a hlavně důvody dlouholetého mlčení.

Nutno podotknout,že dlouho mlčela i policie viz článek

http://zpravy.idnes.cz/policie-mohla-zvrhleho-lekare-bartaka-zastavit-ale-neudelala-to-pw1-/krimi.aspx?c=A120113_211321_domaci_abr

Následky,které se staly,jsou nevratné a některé ženy si je ponesou do konce života!

Má-li člověk strach ohlásit trestný čin vlivného pachatele,s kontakty na nejvyšší představitele soudní a zákonodárné moci,nevypovídá to nic o jeho statečnosti,nebo zbabělosti.Naopak hodně to vypovídá o současném stavu naší policie a justice.Otázkou je,jestli sedm let je adekvátní doba pro krytí násilných trestných činů a hlavně,jestli by se řidič zachoval "jinak",kdyby se na jeho zaměstnavatele veřejně neprovalila jeho povaha,nebo kdyby asistentkou byla jeho příbuzná,či přítelkyně.

Důvod jeho dlouholetého mlčení-tedy ztráta zaměstnání a nesplacená hypotéka-zase vypovídá o morálním stavu naší společnosti!Řidič Josef může vyvolat emaptii v dlužnících,nikoli však v obětech a příbuzných obětí.Podobně můžou argumentovat i potrestaní policisté, kteří případ smetli ze stolu,neboť i oni mají své nezaplacené složenky a nechtěli riskovat ztrátu zaměstnání stíháním vlivného člověka!

Tak,či onak autor článku,ani veřejnost nemá právo lynčovat řidiče Josefa za chování,které zažil jen on. Zároveň ale podotýkám,že jeho pozdní svědectví si nezasluhuje žádné uznání a obdiv,protože sedm let kryl lumpa a násilníka a to je také fakt!

Nechť je mu dostatečným trestem jeho svědomí!Až v červnu začne soud,bude to na obětech a příbuzných.kteří mu svým postojem jasně dají najevo,zda jeho hypotéka stála za zničený život něčí dcery!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Svoboda | neděle 6.5.2012 20:56 | karma článku: 13,26 | přečteno: 1243x