Strčte si své bombardéry do...

Tak nám Amerika zase ukazuje,jak je povýšena nad celým světem!Pokud bych celý spor se Severní Koreou přirovnal k hospodské šarvátce mezi dvěmi podnapilými hosty,kteří bojují o pistoli s jedním nábojem,měl bych strach,ale věděl bych,že tím nábojem ohrozí především sebe.Jaký ale můžu mít strach v hospodě perou-li se o ruční granát? Tak to může (a také nemusí) dopadnout v případě nukleárního útoku!

Nepotřebuju být jaderný fyzik,abych chápal jaké následky nechaly jaderné testy na ostrovech v Polynésii, nebo rozpad reaktoru v Černobylu.Fakticky vím,že jsou patrné i dnes a také vím-doufám-že si je uvědomují i Američané.Otázkou zůstává,zda si je uvědomují Severokorejci natolik,že se nenechají vyprovokovat!

Také mě zajímá,jak se zachová Čína,coby věřitel Amerického dluhu,která by ji ekonomicky položila v jednom okamžiku. Stačilo by jen začít vymáhat svoji pohledávku!

Ačkoli jsem současného prezidenta nevolil,oceňuji fakt,že se snaží politicky ovlivnit vývoj dvou unesených češek v Pákistánu.Ještě více bych ale ocenil,kdyby veřejně-na účet americké vlády-odsoudil otevřené provokace viditelných i neviditelných bombardérů nad severokorejským územím,přestože si dobře uvědomují reakce Kim čon una a Severní Korey a tím pádem hazardu,do kterého zapojují svět!

Vím,že lhostejně přihlížet násilí není správné,ale takovéhle egoistické ukázky síly?Pročpak ji neukazovali Kaddáfímu,proč ji neukazují v Barmě,nebo ve střední Africe,kde k násilí dochází denně?

Jestli chtěji pomáhat svému spojenci na jihu,nechť tak dělají lékařskou a humanitární pomocí,jídlem,nebo ať Jižní Korei věnují americké tanky a M16,ale ať to jsou jihokorejci,kteří bojují o svůj domov.

Autor: Michal Svoboda | pátek 29.3.2013 9:14 | karma článku: 11,69 | přečteno: 949x