Pacifistický hyenismus a ukřivděné ego pacifistické hyeny

Ego potrefené husy je věčné, což dokládám i sám svým egem a tímto článkem. Jiný bloger neunese výrazy "nácek", další bloger "neunese výraz" pacifistická hyena".

V prvé řadě děkuji všem pacifistickým hyenám, které svojí troškou do mlýna přispívají k pravdivosti mého předchozího blogu.

Současný svět se mentálně dopředu neposune. Současný svět zůstane v morálním bahně vlastních křivd, kde agresor je obránce a tak stále dokola. Opět další důvod k jaderné válce, která ten bludný kruh viník - oběť konečně rozetne a dojde tak k očištění světa od všech válečných štváčů a pacifistických ukřivděnců.

A jak si definuji pacifistickou hyenu? Pro mě je to osoba, která svými myšlenkovými pochody zachází do absurdna. Nejdřív se pokrytecky vymezuje proti agresi a násilí, aby pak pokračovala v úvahách, nakolik si to oběť mezi řádky zasloužila. Takže zcela logicky se pacifistická hyena vymezí proti invazi na Ukrajině a zjevnému vyhlazování civilistů, aby pak dodala jestli si to oběti náhodou mezi řádky nezasloužily praporem Azov, nebo masakry v Donbasu. Jak moc je takové uvažování absurdní můžu prokázat obyčejným příkladem.

Čistě hypoteticky můžu napsat, že jsem proti jakémukoli holokaustu, pochodům smrti, experimentování s dvojčaty v koncentračních táborech a zároveň bych začal uvažovat, co všechno židovský národ musel provést Německu a jak moc běžné německé občany židé vykořisťovali v obchodech. Nezasloužili si to mezi řádky? Mohl bych takhle srovnávat invazi do Jugoslávie, Iráku, Afghánistánu. Nesouhlasím s bombardováním civilních cílů, mučením civilistů ale....

Je - li vám takový myšlenkový pochod absurdní a nechutný, pak se nabízí otázka, co vede k podobným myšlenkovým pochodům ohledně válečných zločinů provedených v minulosti a srovnávání s dneškem?

Pacifistické hyeny mluví o míru. Ano, mluví, žvaní a tlachají, co by se mělo udělat, ale už taktně zamlčují jaká cena se musí zaplatit. Obětování jednoho národa?

Skuteční pacifisté, tak jak si je představuju, křivdy z minulosti nenapravují tlacháním na internetu, ale konají. Shánějí důkazy o válečných zločinech a podávají žalobu k soudu, který tak konečně může konat a trestat. V tomhle je pro mě zásadní rozdíl od pacifistické hyeny, která žvaní, co všechno v minulosti provedly USA, nebo NATO.

A jako může válečný štváč beztrestně bojovat na ukrajinské frontě, tak skutečný pacifista nemusí tlachat na blogu IDnes a může beztrestně bojovat na frontě právní. Jenom tak se napraví křivdy od praporu Azov, masakry z Donbasu, z Jugoslávie, z Iráku, Afghánistánu a svět možná dostane druhou šanci.

 

 

 

Autor: Michal Svoboda | neděle 10.4.2022 7:14 | karma článku: 20,38 | přečteno: 786x