Obědy zdarma opět jen pro vyvolené.

Pracující člověk, který nikdy nesplní nárok na výplatu sociálních dávek musí jásat na každým novým přitroublým nápadem, který mu omezí jeho možnost nakrmit své děti.

Protože tu jsou údajně statisíce jiných dětí, které jeho vydřené peníze potřebují více, než jeho vlastní potomci. A kdyby jenom obědy. Jeho vlastní potomci také potřebují boty, oblečení a do školy výbavu jako sešity a učebnice, tedy opět to, co dostanou statisíce cizích dětí přes neziskové organizace jenom proto, že jejich rodiče jsou jen banda vyžírků, co sice vyzývají ke společenské solidaritě, ale svým životním stylem ji sami nejsou schopni docílit.

Ačkoli úvod mého článku zní nenávistně až ostudně, tak vybízí k několika otázkám:

" Je snad má ostuda, že musím chodit do práce a udělat nějaký ten přesčas, abych mohl zajistit jídlo pro oběd (a nejen jídlo pro oběd) svých dětí? "

"Je snad má ostuda, že někdo se spokojí s o 10 000 Kč a více menším příjmem jen, aby - v době, kdy se shání zaměstnanci a tlačí na růst mezd - nemusel nastoupit do práce?"

"Je snad má ostuda, že spoustě státním pojištěncům dotuji zdravotní pojištění, ale oni cigaretami a chlastem vyžírají zdravotní péči? Kde je jejich solidarita s lidmi, na jejichž léčbu pak nezbývají peníze? Kde je jejich solidarita s vlastními hladovými dětmi?"

Ve světle výše sdělených otázek, musím konstatovat, že nejde o moji ostudu, ale spíše o moji hloupou a bezbřehou toleranci, která je na míle vzdálená toleranci francouzských žlutých vest.

Místo toho musím hloupě sledovat, jak například exministryně Valachová tuto ptákovinu chce posunout o level výš, když koeficient posune na trojnásobek, jakoby se odborně a erudovaně domnívala, že v ČR je pouze cca 400 000 (navýšení o 200 000- 250 000) hladových dětí a ty ostatní děti nehladoví, protože jejich rodiče mají po zaplacení měsíčních nákladů dostatečný rodinný příjem 29 550 Kč (3x9850 Kč životní minimum).

V dnešní době rostoucích energií, vody, mezd zaměstnanců a s tím spojených rostoucích nákladů poskytovaných služeb a zboží, nákladů na bydlení vám nestačí ani rodinný rozpočet 40 000 Kč.

Vážení levičáci jen pokračujte v degradaci důstojného vydělávání peněz, ať ještě více šikovných lidí ztratí poslední zbytky trpělivosti a začnou dojíždět do práce za hranice. Pak můžete laborovat, jak zajistíte výpadek na straně příjmu. Už teď je den daňového vyrovnání pravidelně v měsíci červnu, takže fakticky půl roku pracuji zadarmo a teprve pak začínám vydělávat pro sebe a pro oběd svých dětí. V tomto ohledu musím konstatovat, že jako občan ČR jsem ze strany státu a ze strany různých parazitů (parazit rozuměj člověk, který se vědomě a dobrovolně vyhýbá práci, nikoli člověk, který je zdravotně indisponován, matka na mateřské, nebo matka od které utekl partner apod.),- kteří sice vyžadují solidaritu, ale sami ji nejsou schopni poskytnout - finančně poškozován a to dlouhodobě a také musím konstatovat, že ne nezanedbatelně.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Svoboda | čtvrtek 10.1.2019 10:22 | karma článku: 45,96 | přečteno: 6046x