Kdo je šmejd?

Děkuji,jménem svých rodičů, za možnost shlédnout dokument  Silvie Dymákové a za článek Martiny Píšové, který tento dokument recenzuje.Jsem rád,že se otevřela diskuze na téma obchodních praktik,proto bych chtěl přidat svou zkušenost a téma nové.

Vedeme se svojí ženou spor se společností Bezreklamky s.r.o.Jestli ji znáte,chápete moje pocity.Pro neznalé jen vysvětlím,že jde o společnost,která údajně zprostředkovává pronájem reklamních ploch,vystavením pasivního inzerátu,jehož práce vyjde zhruba na pár minut.Za inzerát,který by mě stál několik desítek korun si firma účtuje 3900 Kč.

Pominu-li fakt,že tato informace byla v hovoru sdělena,nemohu nějak stále pochopit jestli je standartní postup posílat obchodní podmínky mailem až po skončení telefonátu(dle občanského zákoníku telefonické uzavření smlouvy) a v těchto podmínkách neopomenou stanovit nemožnost 14ti denního odstoupení od smlouvy dle §53 odst.8a.Tuto informaci ale operátorka v hovoru nesdělila,takže logicky porušila §53 odst.4g pořád v občanském zákoníku,nebo §5  odst.1c zákona o ochraně spotřebitele.

Laickými slovy,jestli je vyjímka  14ti denního odstoupení od smlouvy,dle odstavce 8,pak musí být sdělena,protože navrhovatel smlouvy obecně má povinnost odstranit veškeré rozpory s platnými  zákony ještě před jejím uzavřením!!!

V souvislosti s dokumentem "Šmejdi" a dalšími podvodnými společnostmi užívajících nekalých a agresivních praktik mě zajímá,kdo je větší šmejd?!

Je to prodejce na předváděcích akcích,operátorka,její nadřízený,nebo úředníci České obchodní inspekce a Živnostenského úřadu,tedy kontrolních institucí?Zákony tu jsou a jsou platné,tak proč je problém s jejich aplikací?Platíme daně a za ně stát poskytuje služby,tak se ptám,kde jsou ty služby?Jak je možné,že při takhle evidentním a prokazatelném(důkazy jsou) porušování zákona tyto společnosti podnikají již několik let a přibývají tak další a další poškození,kteří pak svým počtem zbytečně zahlcují justici?

 A společnosti vesele podnikají dál........

Autor: Michal Svoboda | neděle 21.4.2013 11:51 | karma článku: 16,17 | přečteno: 915x