Jaká je tedy pravda s kolabujícím zdravotnictvím?

To je přece ten hlavní argument vlády a podporovatelů opatření. Hlavně zdravotníků, kteří doslova padají na hubu. 

Pochybuji, že mají vůbec čas se na své směně zastavit a přemýšlet, proč česká pobočka červeného kříže a spřízněná iniciativa "Sestry v záloze" už od loňského jara a zjevně zbytečně školí a cvičí stovky dobrovolníků. Tak to udělám za ně a hlavně pro ně, protože o nich je to především a především oni si zaslouží férovou odpověď na otázku, která bude níže.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dobrovolnici-nemocnice-koronavirus-cesky-cerveny-kriz-sestry-v-zaloze_2101140704_dok

Článek, který je ze 14. ledna 2021 - tedy z doby, kdy je veřejnost denně masírována prosbami o kolektivní zodpovědnost, protože všechna opatření jsou právě a hlavně proto, aby zdravotní péče nezkolabovala!!!

Uběhl téměř měsíc od předmětného článku. Zavírají se okresy, důvod zavření je stále stejný a já nevím žádnou novou informaci od vedení všech nemocnic, které mají údajně kolabovat, kolik těch dobrovolníků již přijali. 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-zakaz-uzavera-covid-cheb-sokolov-trutnov.A210211_153523_domaci_knn

Tak mě napadá otázka: "Kdo prací zdravotníků pohrdá více?"

Odpůrci opatření, demonstranti z různých uskupení? Nebo právě administrativní část nemocnic, která je zodpovědná za lidské zdroje? A pohrdá se pouze prací zdravotníků?

Co taková práce instruktorů a školitelů červeného kříže a sester v záloze? Jak jejich práce přispěla k nezkolabování nemocnic, když o vycvičené dobrovolníky minimálně v lednu 2021 nebyl velký zájem. Nebo to mám chápat tak, že v lednu 2021 nemocnice  a zdravotníci v nich kolabovali nedostatečně?

Myslím si, že minimálně zdravotníci v první linii si od svých nadřízených v kancelářích zaslouží jasnou a srozumitelnou odpověď. Tedy aspoň v těch nemocnicích, kde pomoc červeného kříže, nebo sester v záloze odmítli. Nebo údajně nevěděli? V nouzovém stavu argumentovat, že někdo neví o zdravotních kurzech českého červeného kříže, které jsou dělány za konkrétním účelem je hodně na pováženou, zda takový vedoucí odpovědný za lidské zdroje patří na své místo.

Totéž platí i o vedení jednotlivých krajů, včetně hejtmanů, neschopných obyčejné spolupráce a koordinace viz text článku cituji:

"Sami prý nemocnice oslovit nemůžou, jelikož nemají přístup k databázi. Kraj řekl, že nám ho nedá, že si to budou dělat sami, dodává Lada Brožová ředitelka pobočky Českého červeného kříže."

Krásná ukázka spolupráce mezi krajem a českým červeným křížem ukazuje článek zde:

https://kolinsky.denik.cz/z-regionu/kraj-znovu-shani-dobrovolniky-pro-pomoc-v-nemocnicich-a-socialnich-sluzbach-2021.html

Nemyslíte, že kdyby středočeský kraj přijal pomoc červeného kříže, že by to bylo v textu tohoto článku?

Takže je otázka jak je to s kolabováním nemocnic a odmítáním pomoci dobrovolníků.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Svoboda | pátek 12.2.2021 9:12 | karma článku: 27,35 | přečteno: 1266x