Jak dezolatní vyděrač označuje mladé lékaře za vyděrače.

Je příznačný a vypovídající předchozí článek o definici dezoláta, jehož autor se dnes odhalil kopnutím do mladých lékařů.

Prý Hippokrates by se v hrobě obracel!!! Kdyby viděl, že zdravotníci jsou také jenom lidi a chtěli by svoji směnu skončit v normální pracovní době, v souladu se zákoníkem práce, ale ono to jaksi nejde kvůli přemíře hulících, chlastajících (a ožralých bourajících v autě, nebo se rvoucích v hospodě), nebo přežírajících se dezolátů, kteří nemají nic lepšího na práci, než jak huntovat svoje zdraví a přidělávat práci lékařům (a vlastně všem zdravotníkům obecně)jak mladým, tak i ve věku, kdy by si chtěli užívat stáří - tak potom bych skutečně věřil, že by se v hrobě Hippokrates obracel, ovsem z úplně jiného důvodu, než naznačil autor kopnuvší do mladých doktorů.

Pak přijde vyděrač, který se začne zaklínat jakousi otřepanou prázdnou Hippokratovskou frází a citově vydírá zdravotníky, že by měli být v zaměstnání pomalu (a vlastně dnes i reálně) nonstop a ještě svoji úvahu dorazí naprosto dokonalou dezolátní závistí jakou že to mají zdravotníci silnou páku na vládu. Přitom oni tou pomyslnou pákou pouze hýbají směrem buď k dodržování zákoníku práce, nebo zaplacení neúměrného a na dnešní 21. století nelidského množství přesčasů úměrně jejich fyzické a psychické kondici! Normální občan a příznivec právního státu chápe, dezolát nadává, že zdravotník odmítá novodobé nevolnictví v podobě trvalého pobytu v nemocnici mimo svůj domov a svoji rodinu a citově vydírá nějakou Hippokratovou přísahou. No vážení, kdo z vás to má? Kdybyste se líp učili, také jste nemuseli v nějaké montovně píchnout konec šichty, nebo bezčasově blábolit na blogu a v diskuzích IDnes. Každý přece může každý měsíc napracovat týden až dva navíc. Možná by ta naše česká ekonomika pak nemusela jít tak rychle do kopru. Žádných maximálně 37,5 hodiny týdně, pěkně se milí zaměstnanci rovnou rozveďte, svobodné matky hezky naučí své ratolesti samostatnosti již od kojeneckého věku a hezky hybajte do práce, protože tak to má přece být.

Jestlipak se jiné profese můžou pochlubit miliony zákazníků, které musí obsloužit s jistou pravidelností? Můžou totéž tvrdit učitelé, policajti a hasiči? Je v ČR každý den milion žhářů, nebo těžkých kriminálníků? Na počet pacientů s civilizačními chorobami jsou statistiky, takže objem práce lékařů a zdravotních sester je veřejně znám. Za kovidu jsme jim z oken tleskali, teď do nich z pohodlí gauče hezky po dokončené šichtě, kterou nám pro změnu závidí zdravotníci, kopejme.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Svoboda | pátek 1.12.2023 12:31 | karma článku: 22,72 | přečteno: 686x