Český volič nezklamal!

Po prvním kole voleb a následných diskuzích na toto téma jsem došel k jedinému závěru:"Český volič opět splnil očekávání.

Pro lepší diskuzi je třeba zmínit pár důležitých poznatků,ať faktických,nebo jen mediálně prezentovaných.

Důvěra v politiku a politiky je,paralelně s nekončící ekonomickou krizí,minimální.

Míra korupce a byrokracie,stejně jako reakce veřejnosti,kritická.Důkazem nechť jsou v minulosti realizované protireformní demonstrace.

Důvěra v právo a spravedlnost je stejně komická,jako ta diskutovaná amnestie!

Už z jednoduché logiky by se volič vyvaroval lidí,spojených s výše zmíněnými poznatky.

Faktem ale je,že první kandidát nedokázal zabránit korupci ve vlastních(ministerských) řadách v době kdy byl ještě premiérem.V době,kdy premiérem nebyl,korupci zasel spoluprací s ODS-tzv OPO smlouvou.

Neschopnost bojovat s korupcí a neprávem u druhého kandidáta netřeba v článku rozepisovat.Stačí jen zde:http://zpravy.idnes.cz/na-ministerstvu-zahranici-se-predrazovaly-zakazky-fx9-/domaci.aspx?c=A120814_204148_domaci_brm"Kandidát,který se nedokázal zastat jediného bojovníka s korupcí na ministerstvu,kterému šéfoval,má nyní zastávat 10mil lidí?Hodně štěstí český voliči,nezapomeň zase přijít na demonstraci do Prahy!

Ať už vyhraje jakýkoli z kandidátů-vítězem voleb je opět naše pokrytectví,které jsem zmínil v minulém článku.To může být zařazeno mezi naše národní zvyky,stejně jako pití piva a švejkovské nadávání!

Bez ohledu na to,co si myslíte o článku,nebo o autorovi,můj kandidát do druhého kola neprošel a já si jen můžu přát,aby vyhrálo to menší zlo,přestože nevím,které to momentálně je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Svoboda | středa 16.1.2013 11:27 | karma článku: 12,38 | přečteno: 1109x