Zákaz volného pohybu obyvatelstva

Když běžný člověk pořádá honitbu, vystačí si povětšinou s prostory svého bytu a s balíčkem kapesníčků. Myslivec na to potřebuje celou republiku. 

Jde o novelu zákona o myslivosti, kterou vymysleli soudruzi z Ministerstva zemědělství. Nyní, když chtějí myslivci honit, požádají a následně jim zavřou kus lesa, ať se mohou nerušeně věnovat své kratochvíli. Nově nebudou muset žádat, ale rovnou zavírat. A nepůjde o kus lesa, ale prakticky o všechno, co se ještě nestihlo vybetonovat.

Budou moci honit kdykoliv se jim zlíbí, kdekoliv se jim zlíbí. Tudíž nejen v lesích, ale i na polích, na loukách, v sadech a tak dále. Budou moci zamezit přístup veřejnosti do přírody a pokud vás načapají, jak se jen tak bezprizorně loudáte jejich revírem, budou vám moci napařit flastr třicet tisíc. Stejně tak, když si dovolíte pustit někde mezi skládkou a rybníkem z vodítka své domácí zvíře. Třeba hrocha. Za to vás možná i zastřelí.

A já s tím souhlasím. Myslivci jsou emočně a inteligenčně natolik vyspělí lidé, že by měli mít esesácké kompetence a hlídat volný pohyb obyvatelstva. Navíc, co byste měli chodit do přírody? Co byste tam proboha hledali? Máte doma televizi, kdybyste se nudili. A pokud vám nestačí, kupte si domů soustruh, v tom vám nikdo bránit nebude. Nepřítel nikdy nespí. Navíc pouze v pevném svazku dělníků a rolníků roste blahobyt našeho lidu. 

Berte to tak, že teď si může každý bloumat kde se mu zlíbí. Projíždět se na kole po cyklostezkách. A nikdy nevíte, co se takovému člověku honí hlavou. Takhle budou všichni doma. Nikdo nevyčouhne a pokud, tak dostane přes uši. Nebude to lahoda? Všichni budou v ohradě a tak to má být. A o přírodu nepřijdeme. Pořád ji uvidíme, třeba z okna. Takže úsměv nasadit, ať všichni vidí, jak se máme dobře.

 

 

 

Autor: Jan Sviták | úterý 29.3.2016 7:35 | karma článku: 34,64 | přečteno: 1134x
  • Další články autora

Jan Sviták

Neočkované zrůdy

22.7.2021 v 22:47 | Karma: 29,27

Jan Sviták

O očkování

10.3.2021 v 16:01 | Karma: 20,38

Jan Sviták

Ne, nejsme na kolenou

15.10.2020 v 9:31 | Karma: 24,42