Till Lindemann - Co když je to pravda?

Till Lindemann, zpěvák kapely Rammstein, čelí nařčení, že se dopustil na afterparty sexuálního násilí proti fanynce/fanynkám. Na fb fans kapely padl dotaz, zda budou lidé Rammstein poslouchat, pokud se prokáže, že to byla pravda.

Je to poněkud zapeklité, hlavně z toho důvodu, že Till Lindemann se od roku 95, kdy kapela vydala první album a začala veřejně vystupovat, prezentuje jako sexuální deviant. A čím je starší, tím jsou jeho výstřelky výraznější.

Pokud znáte Rammstein, či sólovou dráhu hudebníka, víte o čem hovořím. Pokud ne, věřte, že není neobvyklé, když v průběhu koncertu ojede klávesáka velkým gumovým penisem, ze kterého stříkají litry bílé tekutiny, nebo když při songu Pussy jezdí na obřím falickém vozidle po pódiu a "stříká" konfety na každého kolem.

I texty, které pro Rammstein napsal, nešetří na zvrhlosti. Navíc Lindemann nemá problém dovést divadlo za hranici čehokoliv, co si dokáže představit. Orální sex s menstruující ženou? Není problém. Pornografické orgie s řadou žen, při kterých se na dominanci a tělesných tekutinách nešetří? Lindemann vyložil karty na stůl už dávno. A je to tak v pořádku. Je to jeho styl, posouvá to laťku uměleckého vyjádření zase o kus dál a není důvod, aby to někomu vadilo. Tedy, doposud.

Sexuální zneužití z pozice nadřazenosti, nebo moci je velmi špatná věc. Jenže Lindemann není zvhlík v parku, vedoucí skautů, psychiatr, ani velebný pán, nýbrž perverzní hovado, které se nikdy neprezentovalo jinak. Pokud by to byla pravda (a bylo by s podivem, kdyby aspoň z části nebyla), ženě která se na sítích ukazuje jako sexuální objekt přijde pozvánka na párty s člověkem, který je slavný, bohatý, úspěšný a perverzní. Podmínkou, aby na tu párty mohla jít je to, že musí být svolná k sexu. Nikde žádné překvapení. Není to večírek jak u babky na svatého Antonína, člověk nemusí být zrovna Einstein (to je jiná kapela), aby nerozkódoval, že si s sebou má vzít i náhradní spodky. 

Takže ano, budu Rammstein poslouchat, i když se prokáže, že to byla pravda. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Sviták | pondělí 19.6.2023 23:13 | karma článku: 22,15 | přečteno: 775x
  • Další články autora

Jan Sviták

Neočkované zrůdy

22.7.2021 v 22:47 | Karma: 29,27

Jan Sviták

O očkování

10.3.2021 v 16:01 | Karma: 20,38

Jan Sviták

Ne, nejsme na kolenou

15.10.2020 v 9:31 | Karma: 24,42