Neočkované zrůdy

V době, kdy celý svět klečí na kolenou a čeká na spásu, najdou se tací, kteří ze sobeckých důvodů odmítnout přiložit rameno k dílu. A na ně si chci posvítit.

Představte si, že jste sportovec. Místo postávání po fabrikách si hlídáte sacharidy a aminokyseliny, bojíte se úrazu, šňupete jen sporadicky, potíte krev a těšíte se na svou velkou chvíli. A pak ejhle, rýpnou vám do rypáčku a místo snu vám zbyde jen Tokio Hotel. A leč jste trochu zlobili v letadle, může za to nenaočkovaný doktor. Je to pravda? To nezjistíme, ale zlobit se můžeme a budeme. Diskuze zahltí zprávy typu: "...nikdy nepochopím, proč Český olympijský výbor nestanovil očkování jako podmínku účasti ve výpravě..." - Miroslav Kalousek, a spousta dalších, čím hlouběji, tím výživněji. 

Já nevím, školy nemám, jsem jen prostý člověk, ale pokud bude někdo očkovaný, může být zároveň i nakažený? Podle všeho ano. Očkování proti nákaze neochrání, pouze zmírní průběh nemoci. Fajn. A může nakažený očkovaný člověk nakazit jiného člověka (očkovaného či neočkovaného)? No schválně :D Navíc neočkovaný je testovaný imrvére, na rozdíl od jiných. Tudíž mi ta hysterie přijde trochu přehnaná.

Psa jsme ale zakopali jinam. Z nějakých důvodů se nám tady dělá blbá nálada. Na jedné straně jsou ti, kteří vědí, že bez očkování ten vir neporazíme a místo zářivého pocitu dobrého skutku a osobní důležitosti v klíčové záležitosti vsadí na zatuchlou zlobu vůči neočkovaným. Na druhé straně jsou lidé, kteří až tak moc nevěřím nejvýdělečnějším korporacím světa, jež vyvinuly očkování bez plnohodnotné registrace a nechce se jim dát všanc své zdraví v rámci nepovinného testu vakcíny, která byla původně vyvíjena na jiný kmen viru. Netuším který tábor je v majoritě, ovšem tuším, který se dostává do tlaku.

A přitom je to jedno. Vakcína má ochránit před těžkým průběhem. Otázka by tedy měla znít - chceš ochránit před těžkým průběhem? Otázka však zní jinak a sami si odpovězte jak.

Když vir vypukl a všichni jsme měli takový ten pocit, že je to zlý, šili jsme roušky klidně i z trenek, které měl v tu chvíli ještě někdo na sobě, a to všechno jen proto, abychom si pomohli. Ta doba je pryč. Vakcíny jako záchrana lidí starších 65 let je hudba minulosti. O něco jde a v rámci oného se musíme bát, zlobit a vytvořit sílu, která to přivede k životu. Skrz malé krůčky. Čas ukáže. 

Buďte laskaví.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Sviták | čtvrtek 22.7.2021 22:47 | karma článku: 29,27 | přečteno: 1273x
  • Další články autora

Jan Sviták

O očkování

10.3.2021 v 16:01 | Karma: 20,38

Jan Sviták

Ne, nejsme na kolenou

15.10.2020 v 9:31 | Karma: 24,42